ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση του Υπ. Παιδείας για την κατάληψη στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

παρέμβαση-του-υπ-παιδείας-για-την-κατά-298019

Νέα μαθητικά λουκέτα ενόψει του αυριανού συλλαλητηρίου


Ενημέρωση από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ζήτησε το γραφείο της υφυπουργού Παιδείας Μερόπης Τζούφη για την πολυήμερη κατάληψη στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

Η παρέμβαση έγινε μετά από προσφυγή γονέων για τις 12 ημέρες κατάληψης στο σχολείο. Οπως είναι γνωστό, στο σχολείο εξαιτίας των πολυήμερων καταλήψεων η διδακτέα ύλη και ιδίως της γ’ Λυκείου έχει μείνει πίσω και ήδη έχουν αποφασιστεί μέτρα αναπλήρωσης. Κόπηκαν όλες οι εκδρομές, θα γίνουν μαθήματα και την παραμονή της 25ης Μαρτίου, ενώ αν χρειαστεί δεν θα γίνουν τα προγράμματα Erasmus και σε περίπτωση υπέρβασης των 15 ημερών κατάληψης θα ζητηθεί ακόμη και παράταση του σχολικού έτους.

Ο κ. Σαβελίδης που είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία των μαθητών και τους έπεισε να επιστρέψουν προσωρινά στις αίθουσες ενημέρωσε το γραφείο της υφυπουργού για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί και το θέμα παρακολουθείται στενά καθώς θεωρείται ότι η κατάσταση δεν έχει εκτονωθεί.

Νέες καταλήψεις

Νέα μαθητικά λουκέτα άρχισαν να κλειδώνουν από χθες στα σχολεία πριν καλά – καλά κοπάσει το πρώτο κύμα των μαθητικών καταλήψεων. Αυτή τη φορά τα λουκέτα κλειδώνουν ενόψει του αυριανού μαθητικού συλλαλητηρίου που θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας, στις 11 το πρωί, προκειμένου οι μαθητές να διαδηλώσουν για την ατμοσφαιρική ρύπανση στον Βόλο.

Το νέο… μπαράζ λουκέτων φαίνεται να ξεκινά από το 5ο Γενικό Λύκειο Βόλου και το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Ν. Ιωνίας, όπου οι μαθητές προχώρησαν χθες σε καταλήψεις διαμαρτυρόμενοι για το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Οι καταλήψεις αναμένεται να αυξηθούν σήμερα και αύριο, ανήμερα του συλλαλητηρίου, θέμα για το οποίο έχει ενημερωθεί προφορικώς από τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελίδη το γραφείο της υφυπουργού Παιδείας Μερόπης Τζούφη.

Στο μαθητικό συλλαλητήριο θα συμμετέχει με απόφασή της και η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, η οποία μάλιστα προκήρυξε και τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των καθηγητών. Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ αναφέρει: «Αγωνιζόμαστε για την προάσπιση του δικαιώματος στην ποιότητα ζωής για το παρόν και το μέλλον, για τα σημερινά και τα παιδιά που έρχονται. Παλεύουμε για τον αέρα που αναπνέουμε, για καθαρό περιβάλλον. Προστατεύουμε τη δημόσια υγεία μέσα από συλλογικότητες, τους επιστημονικούς φορείς της περιοχής και απαιτούμε να σταματήσει η καύση απορριμματογενούς προέλευσης και άλλων ρυπογόνων πηγών».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου