ΤΟΠΙΚΑ

Κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά μαθητές στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

κινδυνεύουν-να-χάσουν-τη-χρονιά-μαθητ-300073

Το λουκέτο, που κλείδωσε χθες για 12η ημέρα, φέρνει περικοπή εκδρομών και μαθήματα σε αργίες

Μπορεί η σχολική χρονιά να έχει δύο μόλις μήνες που έχει ξεκινήσει, οι μαθητές όμως του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας κινδυνεύουν να τη χάσουν! Το σχολείο τέλεσε χθες υπό κατάληψη για 12η ημέρα, κάτι που συνεπάγεται απώλειας δύο και πλέον εβδομάδων μαθημάτων.

Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας ήταν οι πρώτοι που ξεκίνησαν καταλήψεις στο σχολείο τους και οι μόνοι που συνεχίζουν. Στις 18 Οκτωβρίου κλείδωσαν το πρώτο λουκέτο και συνέχισαν την κατάληψη για 11 ακόμη ημέρες, μεταξύ των οποίων και η χθεσινή.

Τις περισσότερες ημέρες οι μαθητές είναι εκτός αιθουσών, παρά παρακολουθούν μαθήματα εξαιτίας των κινητοποιήσεων με διάφορα προσχήματα: ξεκίνησαν για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην καύση σκουπιδιών, διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη βιβλίων στις ειδικότητες και χθες, το λουκέτο κλείδωσε ως… διαμαρτυρία για τα επεισόδια στην πρώην ΑΣΟΕΕ.

Η κατάσταση στο σχολείο είναι οριακή καθώς η διδακτέα ύλη δεν προχωρά. Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι δε για τους τελειόφοιτους μαθητές που θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις και δεν βρίσκονται παρά στην αρχή της ύλης.

Την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου Ι. Οικονομίδη, πραγματοποιήθηκε σχολικό συμβούλιο για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών και μετά από πιέσεις καθηγητών ιδίως όσων διδάσκουν πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και χτύπησαν «καμπανάκι» για την πορεία της διδακτέας ύλης.

Με δεδομένες τις 11 ημέρες κατάληψης έως και την Παρασκευή, αποφασίστηκε τέλος όλων των περιπάτων, εκδρομών και της πολυήμερης εκδρομής. Επίσης για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος αποφασίστηκε να γίνει μάθημα αντί γιορτής παραμονή της 25ης Μαρτίου.

Οι μαθητές όμως δεν πτοήθηκαν. Συνέχισαν και χθες την κατάληψη με αποτέλεσμα άλλη μία ημέρα να πρέπει να καλυφθεί. «Θα αναγκαστούμε να κόψουμε και τα προγράμματα Erasmus για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος», σημείωσε ο κ. Οικονομίδης.

«Εάν οι μαθητές δεν επιστρέψουν στα μαθήματά τους και συμπληρωθούν 15 ημέρες κατάληψης η μόνη λύση θα είναι η παράταση του σχολικού έτους», τόνισε ο ίδιος μιλώντας για ασφυκτικά πλέον περιθώρια μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Οικονομίδης έχει προβεί σε αναφορές στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Μάλιστα, ο διευθυντής, Σωκράτης Σαβελίδης κάλεσε χθες αντιπροσωπεία των μαθητών για να συζητήσει μαζί τους με στόχο τη λήξη των κινητοποιήσεων που θα γυρίσουν… μπούμερανγκ στη μαθητική κοινότητα.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Πέμπτη 21 Νοεμβρίου μαθητές του Βόλου- Ν. Ιωνίας ετοιμάζουν συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέες καταλήψεις.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου