ΤΟΠΙΚΑ

Η ΧΑΝΘ πάει… Μηλίνα

η-χανθ-πάει-μηλίνα-300668

Ενδιαφέρον και για δεύτερη κατασκήνωση στο Πήλιο μετά τον Αη Γιάννη

Ενδιαφέρον δημιουργίας κατασκήνωσης μετά τον Αη Γιάννη και στη Μηλίνα έχει εκφράσει η ΧΑΝΘ. Η πανελλαδική κατασκήνωση της ΧΑΝΘ που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές παιδιών, υπολογίζονται σε περισσότερα από 30.000, ετοιμάζεται να στήσει και δεύτερο ορμητήριο στο Πήλιο, αυτή τη φορά στο Νότιο και συγκεκριμένα στη Μηλίνα.

Υπεύθυνοι της ΧΑΝΘ ήρθαν σε επαφή με τον Δήμο Νοτίου Πηλίου από τον οποίο και ζήτησαν τη δυνατότητα αξιοποίησης μέρους της έκτασης της κατασκήνωσης στη Μηλίνα προκειμένου να δρομολογήσουν εκεί μία δεύτερη κατασκήνωση παράλληλη με αυτή στον Αη Γιάννη που όμως θα επικεντρώνεται σε ναυταθλητικές δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι η κατασκήνωση της ΧΑΝΘ στον Αη Γιάννη είναι η πρώτη, μακροβιότερη, και πιο θρυλική κατασκήνωση που ιδρύθηκε ποτέ στην χώρα πριν από εκατό περίπου χρόνια, το 1924, όταν ακόμα η έννοια της παιδικής κατασκήνωσης ήταν παντελώς άγνωστη στην Ελλάδα, και η ενσωμάτωση της Θεσσαλονίκης στο σύγχρονο Ελληνικό Κράτος μετρούσε λίγα μόλις χρόνια.

Τον Αη Γιάννη πρότεινε καπνοβιομήχανος ονόματι Νίκος Πανάς, με καταγωγή από τον Κισσό του Ανατολικού Πηλίου. Ο Πανάς ήταν μέλος του πρώτου διοικητικού συμβουλίου της ΧΑΝΘ, κι ήταν εκτός των άλλων και ερασιτέχνης ψαράς, με ένα δικό του βαρκάκι ξύλινο που το είχε στην Καλαμαριά.

Η κατασκήνωση απευθύνεται σε όλον τον κόσμο και όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, δεν υπάρχει άνθρωπος που να ζει ή να έζησε στο ιστορικό κέντρο της πόλης που να μην πέρασε από τον γενικότερο πυρήνα της ΧΑΝΘ.

Η κατασκήνωση τα τελευταία 95 χρόνια(!) δίνει ζωή κάθε καλοκαίρι στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

Η προσέλκυση μιας αντίστοιχης κατασκήνωσης αναμένεται να αποφέρει αντίστοιχα οφέλη και στη Μηλίνα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικό, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή είχε συνάντηση με εκπροσώπους της ΧΑΝΘ, ζήτησε να υπάρξει επίσημο αίτημα εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τον Δήμο προκειμένου να τεθεί προς έγκριση και να αποφασιστεί η έκταση του χώρου που θα παραχωρηθεί έναντι μισθώματος. Μέρος της κατασκήνωσης της Μηλίνας θα παραμείνει στον Δήμο Νοτίου Πηλίου για την αξιοποίησή της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου