ΤΟΠΙΚΑ

Ερχεται το reunion της χρονιάς

ερχεται-το-reunion-της-χρονιάς-301082

Ξανά μαζί οι απόφοιτοι του ΄90 των Γυμνασίων της πόλης σε ένα πάρτι που… θα εκπληρώσει ευχές

Ξαναβρέθηκαν μετά από 28 χρόνια, πέρυσι, την ίδια περίπου εποχή, στο πρώτο reunion των «75άρηδων», της γενιάς δηλαδή του ’75, που μεγαλώνοντας μακριά από την τεχνολογία και τους υπολογιστές, είχε μάθει την αξία της φιλίας, της παρέας, της εξόδου. Οι απόφοιτοι των γυμνασίων του ’90 έσμιξαν, γνωρίστηκαν μεταξύ τους από την αρχή μετά από 28 χρόνια, διαπίστωσαν ότι πολλά έχουν αλλάξει στη ζωή τους όχι όμως η εφηβική τους διάθεση για παρέα και διασκέδαση και πλέον αποφάσισαν να καθιερώσουν το reunion των «75άρηδων» ως θεσμό, εδραιώνοντας τη μεταξύ τους σχέση.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Μετά το πρώτο reunion που έγινε στις 23 Δεκεμβρίου 2018 στο Ergon Showground Event Hall με τη συμμετοχή 1.000 και πλέον ατόμων και την καλοκαιρινή του… έκδοση στο πρώην Cult στο Μπούρτζι, με τη συμμετοχή 1.500 και πλέον ατόμων, ετοιμάζεται το τρίτο μεγάλο reunion των «75άρηδων», που θα έχει γιορτινό χαρακτήρα.

Το ραντεβού για τους αποφοίτους των Γυμνασίων του ’90 δίνεται την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019, Παραμονή Χριστουγέννων, στο Ergon Showground Event Hall. Σε αυτό θα συμμετέχουν οι απόφοιτοι του ’90 από 13 Γυμνάσια, εννέα του Βόλου, τρία της Ν. Ιωνίας και ένα της Αγριάς, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά οι «75άρηδες» θα μπορούν να έχουν μαζί τους όχι μόνο τις οικογένειές τους, όπως το καλοκαίρι αλλά να προσκαλέσουν και φίλους τους και όλοι μαζί να ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο, τότε που ο κόσμος χόρευε και διασκέδαζε στα μαγαζιά που υπήρχαν στον Βόλο.

Οι πύλες του reunion party ανοίγουν στις 10 το βράδυ και στόχος είναι η διασκέδαση να κρατήσει έως το πρωί. Ποτό, μουσική αποκλειστικά της δεκαετίας, μεζεδάκια, κέφι και πολύ χορός συνθέτουν το σκηνικό του νέου reunion που αναμένεται να συγκεντρώσει ακόμη περισσότερο κόσμο.

Ξεκίνησε ως μία απλή συνάντηση παλιών συμμαθητών

Το μεγάλο reunion πάρτι που έγινε το γεγονός της χρονιάς ξεκίνησε ως μία απλή συνάντηση παλιών συμμαθητών του τμήματος Γ5 του 5ου Γυμνασίου Βόλου. Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Χριστόπουλο, απόφοιτο του 5ου Γυμνασίου Βόλου που είναι από τους πρωτεργάτες του πάρτι- θεσμού πλέον, 20 μαθητές έδωσαν το παρών. Όταν οι φωτογραφίες ανέβηκαν στο Facebook, απόφοιτοι κι άλλων τμημάτων του σχολείου «διαμαρτυρήθηκαν» για την… εξαίρεση. Σύντομα διοργανώθηκε και νέο reunion στο οποίο συμμετείχαν περίπου 70 πρώην συμμαθητές.

Νέες φωτογραφίες συνόδευσαν αναρτήσεις στο Facebook και μαζί εκφράστηκαν νέα… παράπονα φίλων που όλοι μαζί σύχναζαν στα μαγαζιά του Βόλου και έκαναν παρέα. «Κάπως έτσι ήρθε η ιδέα του reunion για τους αποφοίτους του ’90 από όλα τα γυμνάσια του Βόλου», περιγράφει τη γέννηση της ιδέας ο κ. Χριστόπουλος, τονίζοντας ότι καταλυτική ήταν η βοήθεια του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη για το άνοιγμα των αρχείων στα σχολεία και τη διάθεση των ονομάτων των μαθητών. Μετά από 28 χρόνια άλλωστε δεν μπορούσαν όλοι να θυμούνται όλους…

Στήριξη τοπικών επιχειρηματιών

Γέλια, αγκαλιές, φιλιά, συγκίνηση, αναμνήσεις… σηματοδότησαν το πρώτο reunion των «75άρηδων», που επαναλήφθηκε το περασμένο καλοκαίρι στο «Μπούρτζι» για να έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αυτό απόφοιτοι του ’90 που πλέον ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό και έρχονται στον Βόλο τα καλοκαίρια για τις διακοπές τους.

Πλέον διοργανώνεται το τρίτο μεγάλο reunion party, το οποίο ανοίγει την «αγκαλιά» του σε περισσότερο κόσμο. Πέντε dj’s θα παίζουν αποκλειστικά μουσική του ’90, θα υπάρχει catering, άφθονο ποτό και μπύρες τοπικού παραγωγού. «Η μπύρα και το νερό θα είναι επιχειρήσεων Βολιωτών για να στηρίξουμε τους δικούς μας ανθρώπους», αναφέρει ο κ. Χριστόπουλος.

Θα πραγματοποιήσουν ευχές

Και σε αυτό το reunion όπως και στα δύο προηγούμενα, η διοργάνωση θα λάβει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Την πρώτη φορά με την κάλυψη των εξόδων της εκδήλωσης, τα υπόλοιπα έσοδα, ποσό ύψους 2.000 ευρώ, διατέθηκε σε δέκα ιδρύματα της πόλης. Στην καλοκαιρινή συνάντηση, τα έσοδα δόθηκαν για την ενίσχυση του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας, «Ιππόκαμπος».

Αυτή τη φορά τα έσοδα θα διατεθούν για το Make A Wish Ελλάδας και στόχος των διοργανωτών είναι να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν πάνω από μία ευχή.

«Προσπαθούμε να κερδίσουμε τον χρόνο που χάσαμε και να ξαναγνωριστούμε και ταυτόχρονα μέσα από την εκδήλωσή μας να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας», ανέφερε ο κ. Χριστόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου