ΤΟΠΙΚΑ

Ενίσχυση μέτρων ασφαλείας στο 28ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

ενίσχυση-μέτρων-ασφαλείας-στο-28ο-δημοτ-302914

Το σχολείο επισκέφθηκε και συναντήθηκε με τον σύλλογο εκπαιδευτικών ο πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής πρωτοβάθμιας Βόλου Θέμης Τζούνης

Αμεση ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στο 28ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου στις Αλυκές, όπου ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης σημειώθηκε διάρρηξη από 32χρονο, που μπήκε, έφαγε ξεχασμένο σε μπολ φαγητό, που είχε αφήσει μαθητής στην τάξη, πήρε και τρία μπλουζάκια, που επίσης είχαν ξεχάσει μαθητές και έφυγε, αποφασίστηκε σε συνάντηση, που είχαν χθες ο σύλλογος εκπαιδευτικών του σχολείου με τον πρόεδρο της δημοτικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Βόλου Θέμη Τζούνη.

Οπως είναι γνωστό, πριν από τρεις ημέρες σημειώθηκε… περίεργη διάρρηξη, όσον αφορά στο περιεχόμενο της λείας για 32χρονο Βολιώτη, που συνελήφθη εντός του σχολικού προαυλίου, βγαίνοντας από την αίθουσα, που κατάφερε να ανοίξει με τη χρήση κατσαβιδιού.

Την παρουσία του 32χρονου αντιλήφθηκε εργαζόμενος σε εταιρεία security, που έχει αναλάβει τη φύλαξη του σχολείου. Κατά τη βραδινή περιπολία γύρω από το σχολείο τον είδε να κινείται μέσα στο σχολικό προαύλιο και άμεσα ενημέρωσε την Αστυνομία και τη διεύθυνση του δημοτικού σχολείου.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, που έσπευσαν επί τόπου, τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω να κρατά τρία μπλουζάκια που είχαν ξεχάσει μαθητές μέσα στην τάξη. Ο 32χρονος σύμφωνα με πληροφορίες μπήκε σε σχολική αίθουσα παραβιάζοντας με κατσαβίδι το παράθυρο. Βρήκε πάνω σε ένα από τα θρανία μπολ με φαγητό που είχε ξεχάσει μαθητής και αφού δείπνησε, πήρε τρία μπλουζάκια που υπήρχαν στον χώρο, επίσης ξεχασμένα από μαθητές και επιχείρησε να φύγει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν επιχείρησε να παραβιάσει άλλους χώρους, όπως για παράδειγμα το γραφείο των εκπαιδευτικών. Από το σχολείο δεν έλειπε το παραμικρό αντικείμενο αξίας, όπως για παράδειγμα ηλεκτρονικός υπολογιστής, ούτε υπήρχαν άλλα ίχνη διάρρηξης ή στοιχεία ότι είχε επιχειρήσει να ψάξει σε συρτάρια και ντουλάπια.

Νέα μέτρα

Ωστόσο το περιστατικό έθεσε σε αυξημένο συναγερμό τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Οπως έγινε γνωστό από τον διευθυντή του 28ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου Γιώργο Παγωνόπουλο, στο σχολείο σημειώνονται συνεχώς βανδαλισμοί. Βρίσκεται απέναντι από οικόπεδα και γίνεται στόχος επιτήδειων. Στο παρελθόν έχουν κλέψει αλεξικέραυνο, συνεχώς σημειώνονται ζημιές σε τζάμια, καλαθάκια απορριμμάτων, παγκάκια και βρύσες. «Κάθε χρόνο δαπανούμε τουλάχιστον 1.000 ευρώ για την επισκευή φθορών», σημείωσε ο κ. Παγωνόπουλος, θέτοντας ζήτημα ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας του σχολείου, όπως αποφασίστηκε στις αρχές της σχολικής χρονιάς στη διάρκεια συνεδρίασης του σχολικού συμβουλίου.

Στη συνάντηση που είχε με τους εκπαιδευτικούς ο κ. Τζούνης δεσμεύτηκε για την άμεση ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας του σχολείου, το οποίο βρέθηκε και στο στόχαστρο διαρρήκτη, παρά το γεγονός ότι φυλάσσεται από εταιρεία security.

Νωρίτερα ο κ. Τζούνης παρακολούθησε τη σεμνή, αλλά συγκινητική επετειακή εκδήλωση, που έγινε στο σχολείο για το Πολυτεχνείο, την οποία διοργάνωσε η εκπαιδευτικός Ειρήνη Ρεντζούλα.

Απαραίτητοι οι σχολικοί φύλακες

Κληθείς να σχολιάσει τα απανωτά περιστατικά διαρρήξεων και βανδαλισμών, που σημειώνονται στα σχολεία, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γ. Πολύζος ανέφερε ότι παρά τα μέτρα προστασίας που λαμβάνουν τα σχολεία με φύλαξη από ιδιωτικές εταιρείες συνεχίζουν να είναι έρμαιο τις απογευματινές ώρες. «Οι σχολικοί φύλακες με την παρουσία τους είναι απόλυτα απαραίτητοι στα σχολεία και ιδίως στα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα», σημείωσε ο κ. Πολύζος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου