ΤΟΠΙΚΑ

Μαρτύριο η εξεύρεση φοιτητικής στέγης στον Βόλο

μαρτύριο-η-εξεύρεση-φοιτητικής-στέγη-303239

Πλέον τα διαθέσιμα διαμερίσματα είναι λιγοστά και έξω από το κέντρο της πόλης – Ενας στους δύο πήρε μετεγγραφή

Ενας στους δύο φοιτητές πήρε μετεγγραφή με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εγκρίθηκαν το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020 από το Υπουργείο Παιδείας. Εως και χθες το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν είχε εικόνα του «ισοζυγίου» των εισερχόμενων και εξερχόμενων φοιτητών στο πλαίσιο των μετεγγραφών, ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι που είχαν τη δυνατότητα να δουν τα αποτελέσματα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου και ικανοποιήθηκε το αίτημά τους βρέθηκαν χθες στον Βόλο για την εγγραφή στα τμήματα και για αναζήτηση φοιτητικής στέγης.

Για δεκάδες φοιτητές που κατάφεραν να ξεπεράσουν τον σκόπελο του Υπουργείου και να πάρουν την πολυπόθητη μετεγγραφή, έχει ξεκινήσει νέος «Γολγοθάς», αυτός της εξεύρεσης φοιτητικής στέγης. Τα περισσότερα διαμερίσματα έχουν πλέον ενοικιαστεί σε μία κτηματαγορά που σύμφωνα με κτηματομεσίτες υπάρχει περιορισμένη διάθεση φοιτητικής στέγης και οι τιμές είναι «τσιμπημένες» λόγω… Airbnb.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα διαθέσιμα προς ενοικίαση διαμερίσματα είναι μετρημένα και βρίσκονται σε περιοχές του Βόλου πολύ μακριά από το κέντρο και από τις έδρες των σχολών.

Φοιτητές με τους γονείς τους περιφέρονταν χθες με τις εφημερίδες στα χέρια αναζητώντας διαθέσιμα διαμερίσματα, εξετάζοντας ακόμη και περιπτώσεις εγκατάστασης σε περιοχές όπως ο Αγιος Ονούφριος, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας υποβλήθηκαν 10.753 αιτήσεις με μοριοδοτούμενους λόγους (κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια) εκ των οποίων μετεγγράφονται 5.434 φοιτητές.

Από χθες κατατίθενται ενστάσεις. Δεύτερη ευκαιρία δίνεται στους φοιτητές που έκαναν αίτηση για μετεγγραφή, αλλά «κόπηκαν». Εντός προθεσμίας πέντε ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των μετεγγραφών ακαδημαϊκού έτους 2019 – 2020 από το Υπουργείο Παιδείας, οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να υποβάλουν ηλεκτρονικά ένσταση – αίτηση θεραπείας. Ενστάσεις – αιτήσεις θεραπείας σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας θα υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής https://transfer.it.minedu.gov.gr έως και την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου. Οι αιτήσεις θεραπείας εξετάζονται από Τριμελή Επιτροπή Ενστάσεων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου