ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ζήτημα νομιμότητας

ζήτημα-νομιμότητας-305565

Σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου επιχείρησε να περάσει την ψήφιση του προϋπολογισμού της για το οικονομικό έτος 2020 η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου, που θα έπρεπε ήδη να έχει φροντίσει για την ολοκλήρωση της διαδικασίας για να μπορέσει να λειτουργήσει απρόσκοπτα από το νέο οικονομικό έτος.

Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός ψηφίζεται σε τακτική συνεδρίαση και εφόσον οι αντιπολιτεύσεις έχουν παραλάβει την εισήγηση τρεις ημέρες πιο μπροστά.

Δεν φρόντισε για τα παραπάνω η δημοτική αρχή και οι τρεις αντιπολιτεύσεις έβαλαν φραγμό.

Η συνεδρίαση επρόκειτο να γίνει χθες το απόγευμα, με έγγραφη όμως δήλωσή τους οι επικεφαλής των τριών μειοψηφιών έθεσαν ζήτημα ακυρότητας της διαδικασίας και δήλωσαν απόντες από τη συνεδρίαση.

Η συνεδρίαση τελικώς αναβλήθηκε, με τους τρεις επικεφαλής να ζητούν από τη νέα δημοτική αρχή «να αρχίσει να σέβεται τους θεσμούς, τις διαδικασίες και κυρίως τη νομοθεσία που διέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

«Είναι κρίμα που η παρούσα κυβέρνηση θέλει να ανατρέψει την απλή αναλογική, μια διαδικασία που έδωσε δύναμη στην πολυφωνία, καλύτερη αντιπροσωπευτικότητα, διαφάνεια και ενισχύει τη Δημοκρατία και τους θεσμούς», σχολιάζουν οι Μ. Παπαδημητρίου, Κ. Γραμμένος και Ι. Κωνσταντινάκης.

Ε.Χ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου