ΕΛΛΑΔΑ

Ανακύκλωσαν ηλεκτρονικές συσκευές ενός τόνου μαθητές του Γυμνασίου Αγριάς

ανακύκλωσαν-ηλεκτρονικές-συσκευές-ε-306338

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε η ημέρα ανακύκλωσης με μεγάλη συμμετοχή

Ηλεκτρονικές συσκευές ενός τόνου, παλιές και άχρηστες, που θα κατέληγαν σε χωματερή με επιπτώσεις στο περιβάλλον, ανακύκλωσαν χθες οι μαθητές του Γυμνασίου Αγριάς. Ηταν η τρίτη συνεχόμενη χρονιά κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη δράση από το Γυμνάσιο Αγριάς, ενός σχολείου που έχει «ποντάρει» στη σημασία της ανακύκλωσης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Γυμνασίου Αγριάς Παντελή Πολυχρονόπουλο η ιδέα της καθιέρωσης μιας ημέρας ανακύκλωσης σε κάθε σχολικό έτος ανήκει στον καθηγητή πληροφορικής του σχολείου Τηλέμαχο Μαγαλιό. Μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο οι μαθητές ενημερώνονται για την σημασία της ανακύκλωσης αλλά και τις επιπτώσεις που υπάρχουν στο περιβάλλον εξαιτίας της ανεξέλεγκτης απόρριψης ηλεκτρονικών συσκευών, προκειμένου να γίνουν συνειδητοποιημένοι πολίτες.

Το σχολείο φέτος απηύθυνε κάλεσμα σε όλους μαθητές και τους γονείς αλλά και σε γειτονικά σχολεία και όχι μόνο να συμμετέχουν ενεργά στην ανακύκλωση. Συμμετείχαν τόσο το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βόλου όσο και το Δημοτικό Σχολείο Αγριάς.

Σε ειδικό χώρο στο σχολείο συγκεντρώθηκε πληθώρα ηλεκτρονικών συσκευών, παλιές οθόνες, υπολογιστές, λάπτοπ, τηλέφωνα, εκτυπωτές, φωτοτυπικά.

Οπως ανέφερε ο κ. Πολυχρονόπουλος οι συσκευές θα δοθούν σε ιδιωτική εταιρεία για να προωθηθούν για ανακύκλωση. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι πλην αλυσίδων εμπορικών καταστημάτων στον Βόλο δεν υπάρχουν σημεία συλλογής ηλεκτρονικών συσκευών. Μόλις επτά τέτοια σημεία είναι ενεργά σε όλη την Ελλάδα και το πιο κοντινό στον Βόλο βρίσκεται στη Λάρισα.

Μάλιστα όπως ενημερώθηκαν οι μαθητές από τον συντονιστή εκπαιδευτικού έργου πληροφορικής Θεσσαλίας δρ. Αλέξανδρο Καπανιάρη που μίλησε στο σχολείο με θέμα τα ηλεκτρονικά απόβλητα και την ανακύκλωση, οι ηλεκτρονικές συσκευές είναι επικίνδυνες όταν καταλήγουν στις χωματερές, καθώς απελευθερώνουν ραδιενεργά στοιχεία που όταν θάβονται περνούν στον υπόγειο υδροφορέα και επιστρέφουν στον άνθρωπο.

Σημειώνεται ότι φέτος η δράση της ανακύκλωσης συνδυάστηκε και με πρόγραμμα Erasmus για τον εθελοντισμό.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου