ΤΟΠΙΚΑ

Κύμα αλληλεγγύης από Βολιώτες

κύμα-αλληλεγγύης-από-βολιώτες-310652

Προσφέρουν από λάδι μέχρι κουβέρτες και επιταγές για μάρκετ – Αποδέκτρια δεκάδων ανώνυμων δωρεών η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη

Κύμα αλληλεγγύης από δημότες προς συνδημότες τους έχει σηκωθεί το τελευταίο διάστημα στον Βόλο. Πρόκειται για ανθρώπους, που χωρίς να γνωρίζουν ο ένας τον άλλον, προσφέρονται να βοηθήσουν όπου υπάρχει ανάγκη, διαθέτοντας ο καθένας ό,τι μπορεί από το υστέρημά του, από λάδι μέχρι κουβέρτες, ακόμη και επιταγές για μάρκετ.

Τις τελευταίες ημέρες η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη «βομβαρδίζεται» από τηλεφωνήματα πολιτών, που δηλώνουν πρόθυμοι να συνεισφέρουν ό,τι μπορεί ο καθένας στο κοινωνικό έργο του Δήμου Βόλου.

Το τελευταίο ερέθισμα δόθηκε με αφορμή τη δημοσίευση του προβλήματος, που αντιμετωπίζει μητέρα με τέσσερα ανήλικα παιδιά, που μεγαλώνουν σε υγρό υπόγειο χωρίς να έχουν ούτε τα απαραίτητα.

Χωρίς να υπάρχει καμία έκκληση για βοήθεια από πλευράς της οικογένειας, η οποία βρήκε στήριγμα όταν κατέφυγε στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βόλου, πολίτες ενεργοποιήθηκαν από μόνοι τους.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ έγινε αποδέκτης δωρεάς ελαιοπαραγωγού από το Νότιο Πήλιο, ο οποίος προσφέρθηκε να παρέχει στην οικογένεια το λάδι της χρονιάς, φετινής παραγωγής, αρίστης ποιότητας.

Δεν είναι, όμως, ο μοναδικός. Μία ακόμη γυναίκα προσέφερε τρεις ολοκαίνουργιες κουβέρτες, ενώ δεκάδες ακόμη τηλεφωνήματα δέχθηκε η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη από πολίτες, που θέλουν να προσφέρουν βοήθεια με όποιον τρόπο μπορούν για να απαλύνουν το ανθρώπινο δράμα.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η κ. Μορφογιάννη, πλέον η κινητοποίηση πολιτών δεν αφορά μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

«Δεκάδες πολίτες μάς προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και επιταγές για το μάρκετ, για να διαθέσουμε όπου εντοπίζουμε ανάγκες.

Οι ανάγκες μας δεν είναι μόνο στους ξενώνες αστέγων, αλλά σε οικογένειες εκτός», σημειώνει η κ. Μορφογιάννη, η οποία κάνει λόγο για ένα ολόκληρο δίκτυο αλληλεγγύης που έχει δημιουργηθεί για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου τόσο από επιχειρηματίες, όσο και από επαγγελματίες και πλέον από δεκάδες πολίτες που κρατούν την ανωνυμία τους, συμβάλλουν όμως καθοριστικά στο κοινωνικό έργο που επιτελείται από τον Δήμο Βόλου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου