ΤΟΠΙΚΑ

Βράβευση μαθητών από την 111 Π.Μ.

βράβευση-μαθητών-από-την-111-π-μ-310880

Πέταξαν με τα φτερά της φαντασίας τους στους αιθέρες και αποτύπωσαν τι βλέπουν από ψηλά

Σαν μικροί… Ικαροι πέταξαν με τα φτερά της φαντασίας τους στους αιθέρες και αποτύπωσαν σε ζωγραφιές αυτό που είδαν από ψηλά. Ο λόγος για μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Μαγνησίας, που για μία ακόμη χρονιά ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της 111 Πτέρυγας Μάχης και συμμετείχαν μαζικά στον διαγωνισμό ζωγραφικής, που διοργάνωσε με αφορμή τον εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχάγγελου Μιχαήλ. Χθες ανήμερα της γιορτής βραβεύτηκαν οι τρεις μαθητές, που δημιούργησαν τα τρία καλύτερα ζωγραφικά έργα.

Ηταν ο τρίτος κατά σειρά διαγωνισμός της 111 Πτέρυγας Μάχης, που φέτος είχε θέμα «Τι βλέπω από ψηλά». Μαθητές Δημοτικών Σχολείων του νομού κλήθηκαν σε ένα τριήμερο να «μπουν στα παπούτσια» των Ικάρων, να φανταστούν τι βλέπουν από ψηλά και να το αποδώσουν καλλιτεχνικά.

Τρεις ζωγραφιές, ανάμεσα σε εκατοντάδες που παρέλαβε η Πολεμική Αεροπορία, ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν. Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τον προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχάγγελο Μιχαήλ και έδωσε μία ξεχωριστή νότα.

Κοιλάδα, πάνω από την οποία πετούν δύο αετοί, ήταν το θέμα της ζωγραφιάς, που αποτύπωσε ο Γιώργος Σπύρος, μαθητής της στ’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, ο οποίος είχε διπλή συμμετοχή με μία ακόμη ζωγραφιά του, σμήνος πουλιών που πετούν σε σχηματισμό. Ο μαθητής με το ταλέντο στη ζωγραφική, όπως μαρτυρούν οι δάσκαλοί του, ενθουσιάστηκε, όταν παρέλαβε το δίπλωμα από τον ίδιο τον διοικητή της 111 Πτέρυγας Μάχης, σμήναρχο Δημήτριο Γιαννόπουλο, στον οποίο δήλωσε ότι θέλει να γίνει Ικαρος.

Τοπίο, στο οποίο αποτυπώνονται το γαλάζιο του Αιγαίου, βραχονησίδες και αεροσκάφος φύλακας φρουρός της χώρας, ήταν η έμπνευση της Δήμητρας Σταυρίδη μαθήτριας της στ’ τάξης στο 28ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου. Η Δήμητρα Σταυρίδη ζωγραφίζει από μικρή και φαίνεται να έχει φυσικό ταλέντο.

Τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου της Πολεμικής Αεροπορίας στη Ν. Αγχίαλο με τον αεροδιάδρομο, το ανεμούριο, το καταφύγιο και την ελληνική σημαία, όπως φαίνονται από ψηλά, αποτύπωσε στη ζωγραφιά της η Μαρία Κωτούλα μαθήτρια της στ’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού. «Οι Ελληνες πιλότοι θα κρατούν πάντα ψηλά την ελληνική σημαία» έγραψε πάνω στη ζωγραφιά της η Μαρία Κωτούλα σημαιοφόρος του σχολείου της και με διακρίσεις σε μαθηματικούς διαγωνισμούς, αλλά και στον στίβο στα 60 μέτρα.

Τους τρεις μαθητές βράβευσε με αναμνηστικά διπλώματα ο διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης, σμήναρχος Δημήτριος Γιαννόπουλος και οι ζωγραφιές τους θα αναρτηθούν σε περίοπτη θέση στις εγκαταστάσεις της Μονάδας.

Λιλιπούτειοι «Ικαροι» στην 111 Π.Μ.

Την αεροπορική βάση της Ν. Αγχιάλου (111 ΠΜ) επισκέφθηκαν τα παιδιά του Βρεφονηπιακού Σταθμού Αλλης Μεριάς «Ηλιαχτίδα» και του Αρχιμανδρίτειου Παιδικού Σταθμού Κατηχωρίου της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τον προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους της έκθεσης, είδαν από κοντά διάφορα είδη αεροσκαφών με τον εξοπλισμό τους και έμαθαν για τις λειτουργίες και τη χρήση τους από το ειδικευμένο προσωπικό, που παρείχε πληροφορίες για τα εκθέματα.

Τέλος, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να εντυπωσιαστούν από την απογείωση μαχητικού F – 16.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου