ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ινστιτούτο «Κομφούκιος» ιδρύεται στο Βόλο

ινστιτούτο-κομφούκιος-ιδρύεται-στ-312013

Σύμφωνο για την ίδρυση ινστιτούτου «Κομφούκιος» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πρόκειται να υπογράψει την ερχόμενη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, σε επίσημη τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Προέδρου της Κίνας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήσης Μαμούρης.

Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία του θεσσαλικού ΑΕΙ και το επισφράγισμα πολύχρονης προσπάθειας για την ίδρυση ινστιτούτου «Κομφούκιος» στην έδρα του Π.Θ. στον Βόλο.

Τα Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας γίνεται το τρίτο ίδρυμα στη χώρα, στο οποίο θα λειτουργήσει το ινστιτούτο, το οποίο προτείνεται να χωροθετηθεί στο κτίριο Τσικρίκη, έναν εμβληματικό χώρο για την πόλη. Τις λεπτομέρειες της εγκατάστασης θα επιβλέψει κλιμάκιο από το Πανεπιστήμιο CUFE (Central University of Finance and Economics) της Κίνας, που θα επισκεφθεί για τον λόγο αυτό τον Βόλο την επόμενη εβδομάδα.

Καθώς το Υπουργείο Παιδείας της Κίνας θέτει πολύ αυστηρά κριτήρια για την ίδρυση ινστιτούτων «Κομφούκιος» ανά τον κόσμο, το εγχείρημα ήταν δύσκολο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Την πρότασή του το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είχε παρουσιάσει κατά τη διάρκεια επίσκεψης εκπροσώπων του στο Πεκίνο στα κεντρικά γραφεία του ινστιτούτου.

Το ινστιτούτο «Κομφούκιος» σε συνεργασία με το Central University of Finance and Economics θα προσφέρει στις εγκαταστάσεις του Π.Θ. μαθήματα κινεζικής γλώσσας, θα υλοποιεί προγράμματα ανταλλαγών και επισκέψεων φοιτητών και καθηγητών και θα διοργανώνει δράσεις διαπολιτισμικής συνεργασίας. Ταυτόχρονα, θα λειτουργεί και ως κέντρο διαμεσολάβησης ανάμεσα σε ελληνικές και κινεζικές επιχειρήσεις, που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν συνεργασία.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου