ΤΟΠΙΚΑ

Φοιτητές δημιουργοί ταινιών animation

φοιτητές-δημιουργοί-ταινιών-animation-312462

Οι διευθυντές των ελληνικών φεστιβάλ animation χθες στο Βόλο στο πλαίσιο της διημερίδας που ξεκίνησε «Κάτι κινείται»

Ταινίες animation με τις οποίες μάλιστα έχουν λάβει μέρος σε φεστιβάλ animation τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό έχουν δημιουργήσει φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Πολλές από αυτές τις ταινίες που ξεκίνησαν στο πλαίσιο μαθημάτων ξεκίνησαν για άλλο λόγο και εξελίχθηκαν σε πραγματικές ιστορίες, ορισμένες από τις οποίες ήταν στο παρελθόν αξιόλογες. «Ξεκινάμε να διαμορφώσουμε χώρο και ταυτόχρονα παράγεται αφήγηση, μία ιστορία και άρα μία ταινία. Οι περισσότεροι φοιτητές μας έχουν στήσει ταινίες στο πλαίσιο των μαθημάτων του προγράμματος σπουδών», σημείωσε ο αρχιτέκτονας και καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Σπύρος Παπαδόπουλος, στο περιθώριο διημερίδας που ξεκίνησε χθες στο αμφιθέατρο του τμήματος με τίτλο «Κάτι κινείται».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, το animation είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης κυρίως στο Πανεπιστήμιο αλλά έχει αρχίσει να μπαίνει και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και όπως τόνισε «προσφέρει διεύρυνση της αντίληψής μας για την πραγματικότητα». «Η κινούμενη εικόνα, η διάσταση του χρόνου αν θέλετε και η σχέση της με την εικόνα, μας κάνει να αντιληφθούμε τον κόσμο με διαφορετικό τρόπο», τόνισε ο ίδιος

Το «παρών» δίνουν οι διευθυντές των ελληνικών φεστιβάλ animation

Στη διημερίδα που είναι η έκτη εκδήλωση κατά σειρά του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Οπτικοακουστικής Τεκμηρίωσης του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν όλοι οι διευθυντές των ελληνικών φεστιβάλ animation και θα παρουσιαστεί η έρευνα που έχει γίνει από το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Οπτικοακουστικής Τεκμηρίωσης του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

Η διημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων λειτουργίας του τμήματος και αποτελεί το σημείο συνάντησης των ελληνικών φεστιβάλ κινούμενων σχεδίων προβάλλοντας τη σημασία τους στην ακαδημαϊκή κοινότητα και ενισχύοντας την συνεργασία και τον διάλογο μεταξύ των νέων δημιουργών και των θεσμοθετημένων χώρων έκφρασης.

Σημειώνεται ότι χθες η εκδήλωση πλαισιώθηκε από ανοικτή προβολή των βραβευμένων ταινιών (2018 – 2019) των ελληνικών φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου