ΤΟΠΙΚΑ

27 εκατ. ευρώ χρωστούν πολίτες στα δημοτικά ταμεία

27-εκατ-ευρώ-χρωστούν-πολίτες-στα-δημοτ-313689

Εκκληση για ρύθμιση οφειλών έως και 100 δόσεις – Κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός από την οικονομική επιτροπή

Στο ποσό των 27 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα χρέη πολιτών προς τα δημοτικά ταμεία Βόλου. Πρόκειται για οφειλές που συσσωρεύονται επί σειρά ετών και επιβαρύνονται με χρέη και προσαυξήσεις και κάθε χρόνο απεικονίζονται στον προϋπολογισμό του Δήμου Βόλου.

Οι οφειλές προκύπτουν από παντός είδους χρέη, δημοτικά τέλη, τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, ΤΑΠ, ενοίκια κ.ά. Από το σύνολο των χρεών, ο Δήμος Βόλου προϋπολογίζει ότι θα εισπράξει περί τα επτά εκατ. ευρώ, όπως ανέφερε η αναπληρώτρια διευθύντρια Οικονομικών Βάσω Παπαδανιήλ, μετά από ερώτηση του επικεφαλής των «Μαζί για τον Βόλο» Ιάσονα Αποστολάκη στην προχθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής.

Στο θέμα παρενέβη ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θάνος Θεοδώρου, ο οποίος υπενθύμισε ότι έως τέλος του έτους «τρέχει» ρύθμιση οφειλών σε έως και 100 δόσεις, από την οποία μπορούν να επωφεληθούν οι οφειλέτες και να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς τα δημοτικά ταμεία.

Ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής και αντιδήμαρχος Οικονομικών Αρης Σαββάκης τόνισε ότι ο προϋπολογισμός για το 2020 είναι προϋπολογισμός έργων.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο προϋπολογισμός είναι ύψους 117,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 25 εκατ. ευρώ αφορούν στο τεχνικό πρόγραμμα για το επόμενο έτος, 12,5 εκατ. ευρώ (μαζί με την επιχορήγηση του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου) θα διατεθούν στον αθλητισμό και στον πολιτισμό, 1,5 εκατ. ευρώ στην κοινωνική πολιτική και για υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού θα γίνουν δαπάνες ύψους 19,5 εκατ. ευρώ και για πράσινο 2,6 εκατ. ευρώ.

Στον προϋπολογισμό προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι θα δαπανηθεί ποσό 873.427,37 ευρώ για μελέτες, έρευνες και πειραματικές εργασίες, που όπως εξήγησε ο κ. Θεοδώρου υπάρχει αντικειμενική αδυναμία να εκπονήσουν οι υπηρεσίες του Δήμου. «Δεν υπάρχει επιστημονική αδυναμία, αλλά πρόβλημα στελέχωσης των υπηρεσιών και προκειμένου να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες προχωρούμε σε αναθέσεις μελετών», σημείωσε.

Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και θα έρθει προς ψήφιση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου