ΤΟΠΙΚΑ

Στήνεται το Χωριό του Αη Βασίλη στον Βόλο

στήνεται-το-χωριό-του-αη-βασίλη-στον-βό-320341

Παραχωρήθηκε έναντι 16.000 ευρώ για το διάστημα από 1 Δεκεμβρίου έως 8 Ιανουαρίου – Αυστηρούς ελέγχους στα παιχνίδια ζήτησαν οι αντιπολιτεύσεις

Αρχισε το στήσιμο του Χωριού του Αη Βασίλη, που θα πλαισιώσει για μία ακόμη χρονιά τις γιορτινές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στον Δήμο Βόλου.

Το Χωριό θα ανοίξει τις πύλες του 1 Δεκεμβρίου και θα λειτουργήσει έως και 8 Ιανουαρίου στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, πίσω από το Δημαρχείο Βόλου.

Χθες, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής αποφασίστηκε η παραχώρηση τμήματος της πλατείας και στη συνέχεια στην Οικονομική Επιτροπή ορίστηκε το τίμημα, που είναι ύψους 16.000 ευρώ. Το στήσιμο και τη λειτουργία του Χωριού συνολικού εμβαδού 5.040 τ.μ. ανέλαβε η Μαρία Παναγιωτοπούλου.

Ωστόσο, τη χαρά της προετοιμασίας σκιάζει η σοκαριστική εμπειρία της τραγωδίας στο λούνα παρκ Αλμυρού στο τέλος της εμποροπανήγυρης, όταν η 13χρονη Σεραΐνα βρήκε τραγικό θάνατο από το «χαλί».

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής οι εκπρόσωποι των μειοψηφιών Μπάμπης Ζάχος, Φωτεινή Κοκκινάκη και Αννα – Μαρία Παπαδημητρίου ζήτησαν να γίνουν αυστηροί έλεγχοι για την ασφάλεια των παιχνιδιών από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου και θύμισαν εγκύκλιο, που έχουν παραλάβει μετά το τραγικό δυστύχημα οι Δήμοι όλης της χώρας για τις προδιαγραφές και τους ελέγχους λειτουργίας των παιχνιδιών.

Μάλιστα και η τοπική κοινότητα Βόλου στη γνωμοδότησή της για τη λειτουργία του Χωριού είναι θετική «με την προϋπόθεση εγκατάστασης και λειτουργίας ήπιων παιχνιδιών στο λούνα παρκ, χαμηλής ιπποδύναμης, που να μη θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των επισκεπτών, να ορίζεται όριο ηλικίας και να έχουν ελεγχθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου».

Ριζική ανάπλαση

Αργότερα, στην Οικονομική Επιτροπή οι επικεφαλής α’ και β΄ ελάσσονος μειοψηφίας Ιάσ. Αποστολάκης και Απ. Παπαδούλης αντίστοιχα πρότειναν το Χωριό να στηθεί σε άλλο σημείο και να γίνει ριζική ανάπλαση της πλατείας Ρήγα Φεραίου.

Μάλιστα ο κ. Παπαδούλης έθεσε εκ νέου ζήτημα δημιουργίας χώρου υπόγειου πάρκινγκ, με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών να επαναλαμβάνει ότι δεν προβλέπεται για χώρους, που είναι χαρακτηρισμένοι ως πρασίνου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου