ΤΟΠΙΚΑ

Ζωή στον εγκαταλελειμμένο «Αχιλλέα» στη Μακρινίτσα

ζωή-στον-εγκαταλελειμμένο-αχιλλέα-320599

Δημοπρασία για την ανάδειξη αναδόχου, που θα αναλάβει την ανακατασκευή και εκμετάλλευσή του για 25 χρόνια

Ζωή στον εγκαταλελειμμένο ξενώνα «Αχιλλέα», που ρημάζει στη Μακρινίτσα, πρόκειται να δώσει ο Δήμος Βόλου. Στη χθεσινή οικονομική επιτροπή άναψε πράσινο φως για τη μίσθωσή του σε ιδιώτη έναντι χαμηλού τιμήματος και για διάστημα 25 ετών υπό τον όρο ότι θα αναλάβει την πλήρη ανακατασκευή του και την παρουσίαση επενδυτικού σχεδίου.

Ο δημοτικός ξενώνας «Αχιλλέας», που βρίσκεται στη Μακρινίτσα, αποτελείται από τρεις ορόφους, συνολικού εμβαδού 501,00 τ.μ. Κάθε όροφος είναι από 167 τ.μ., στο ισόγειο βρίσκεται η αίθουσα πρωινού, κουζίνα, σιδερωτήριο, reception και αποθήκη. Ο δεύτερος και τρίτος όροφος περιλαμβάνουν τα δωμάτια, είναι πανομοιότυποι και αποτελούνται ο κάθε ένας από 6 δίκλινα δωμάτια και ένα δωμάτιο υπηρεσίας. Συνολικά δηλαδή το κτίριο περιλαμβάνει δώδεκα δίκλινα δωμάτια και δύο δωμάτια υπηρεσίας.

Ο Δήμος Βόλου επιδιώκοντας την αναβάθμιση του ξενώνα πρόκειται να προχωρήσει στη δημοπρασία του. Οι ενδιαφερόμενοι όμως θα πρέπει να καταβάλουν και επενδυτικό σχέδιο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και ρητές δεσμεύσεις πλήρους ανακαίνισης και αναβάθμισης του ξενώνα καθώς και μελέτη προϋπολογισμού.

Για να λειτουργήσει ο ξενώνας θα πρέπει να γίνει ριζική ανακατασκευή των εσωτερικών χώρων σύμφωνα με τα παραδοσιακά πρότυπα περιοχής καθώς και με τις προδιαγραφές που ορίζει το ΦΕΚ 10/Β/9-1-2015. Σε ό,τι αφορά στις όψεις του κτιρίου, η όποια επέμβαση πρέπει να γίνει με βάση τους όρους και τις προϋποθέσεις του Διατάγματος Πηλίου και χρησιμοποιώντας υλικά που θα εναρμονίζονται πλήρως με το περιβάλλον και τα παραδοσιακά στοιχεία της περιοχής.

Το κόστος των εργασιών εκτιμάται στο ποσό των 100.000 ευρώ. Στο κόστος θα πρέπει να προστεθούν και τα ημερομίσθια που πρέπει να αποδοθούν στο ΙΚΑ με το κόστος αυτών να εκτιμάται στο ποσό των 12.300,00 ευρώβάσει τεχνικής έκθεσης εγκεκριμένης από την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.Τέλος σημειώνεται, ότι η όποια εργασία πρόκειται να πραγματοποιηθεί απαιτεί την έκδοση άδειας δόμησης από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Βόλου, ύστερα από την έγκριση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής και της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Θεσσαλίας, το κόστος της οποίας θα προκύψει από την αρχιτεκτονική μελέτη.

Υπέρ της εκμίσθωσης σε ιδιώτη που θα αναλάβει να επενδύσει στον ξενώνα τάχθηκε το σύνολο των μειοψηφιών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου