ΤΟΠΙΚΑ

Συνεργασία Δήμου Νοτίου Πηλίου με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

συνεργασία-δήμου-νοτίου-πηλίου-με-το-π-322692

Εγκαινιάζει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου σε όλα τα επίπεδα, αγροτικό, χωροταξικό, κυκλοφοριακό – Θα υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις με Σχολές

Το ανθρώπινο δυναμικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον πλούτο της γνώσης που παράγεται θα «εκμεταλλευτεί» ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, εγκαινιάζοντας με το ίδρυμα συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, αγροτικό, χωροταξικό, κυκλοφοριακό.

Ηδη ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός έχει συναντηθεί με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήση Μαμούρη από τον οποίο ζήτησε συνεργασία σε μια σειρά «ανοιχτών» θεμάτων για τον δήμο. Το θέμα συζητήθηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο άναψε πράσινο φως στη συνεργασία.

Σύμφωνα με τον κ. Μιτζικό, ο δήμος θα επιδιώξει στενότερη συνεργασία σε πρώτο επίπεδο με τη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. «Τους έχουμε παραχωρήσει την έκταση της μονής Πάου, όπου θα ζητήσουμε να κάνουν εκεί μαθήματα και πρακτική οι φοιτητές, στα κτήματα και παράλληλα να μελετηθούν προγράμματα ανάπτυξης που θα απευθύνονται σε νέους αγρότες. Στόχος μας είναι να συγκρατήσουμε στην περιφέρεια τους νέους δίνοντάς τους τη δυνατότητα να δουλέψουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους», είπε.

Συνεργασία θα υπάρχει και με το Τμήμα Μηχανικών, Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης για τη σύνταξη των ΣΧΟΟΑΠ (Σχέδια Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτών Πόλεων). «Αυτή τη στιγμή υπάρχει ΣΧΟΟΑΠ μόνο για το Τρίκερι και εκκρεμούν στις περιοχές Σηπιάδος, Αργαλαστής, Αφετών και Μηλεών. Αν δεν υπάρχουν αυτά τα σχέδια, δεν υπάρχει η δυνατότητα για επενδύσεις στο μέλλον», εξήγησε ο κ. Μιτζικός.

Στα πλάνα του Δήμου Νοτίου Πηλίου είναι η κατασκευή κυκλικών κόμβων για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος που παρατηρείται κυρίως την τουριστική περίοδο με την αύξηση της επισκεψιμότητας και σε αυτόν τον τομέα θα αναζητηθεί συνεργασία με τον καθηγητή Νίκο Ηλιού ο οποίος μελέτησε και τους κόμβους του Βόλου.

«Το επόμενο διάστημα πρόκειται να ξεκινήσουμε την εκπόνηση μιας σειράς μελετών, όπως για την ανάπλαση των πλατειών και των εισόδων των χωριών. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα μπορούσε να συμβάλλει και σε αυτό το επίπεδο. Πρόκειται για μία συνεργασία με οφέλη και για τις δύο πλευρές», τόνισε ο δήμαρχος.

Σημειώνεται ότι για κάθε τομέα θα υπογράφεται και ξεχωριστή προγραμματική σύμβαση με την αντίστοιχη σχολή και τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου