ΤΟΠΙΚΑ

76 νέα έργα για το 2020 στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Βόλου

76-νέα-έργα-για-το-2020-στο-τεχνικό-πρόγραμμα-326133

Ερχεται μαζί με τον προϋπολογισμό προς συζήτηση στη σημερινή επιτροπή διαβούλευσης

Προτεραιότητα στην ανακύκλωση για τη μείωση των απορριμμάτων που καταλήγουν στον ΧΥΤΑ (χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων) και τη μετεξέλιξή του σε ΧΥΤΥ (χώρο υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων) αναμένεται να δώσει μέσα στο 2020 ο Δήμος Βόλου. Στο τεχνικό πρόγραμμα προβλέπεται η κατασκευή με ποσό 41.319.562,65 ευρώ ολοκληρωμένης εγκατάστασης διαχείρισης απορριμμάτων, ενώ ταυτόχρονα επένδυση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ θα γίνει και για τη δημιουργία πράσινων σημείων, την επέκταση της οικιακής κομποστοποίησης και την υιοθέτηση συστήματος διαλογής στην πηγή βιοαποβλήτων.

«Το εργοστάσιο επεξεργασίας σκουπιδιών θα γίνει» ξεκαθάρισε σε πρόσφατες τηλεοπτικές του δηλώσεις ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και αυτό αποτυπώνεται και στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2020 που έρχεται προς συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης, στις έξι το απόγευμα. Στην επιτροπή συμμετέχουν φορείς της πόλης και συνολικά 16 δημότες που αναδείχθηκαν μετά από κλήρωση.

Στο νέο τεχνικό πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 88.597.961,11 ευρώ (μειωμένο κατά εννέα εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο του 2019), περιλαμβάνονται συνολικά 76 νέα έργα και μελέτες προϋπολογισμού 71.480.884,85 ευρώ.

Ανάμεσα στα νέα έργα είναι οι δύο νέοι κυκλικοί κόμβοι που πρόσφατα ανακοινώθηκαν στην Αθηνών με Λαρίσης και στο τέρμα της Πολυμέρη, καθώς και η κατασκευή γέφυρας στο Αλιγαρόρεμα, όπως και μια σειρά ακόμη παρεμβάσεων και συγκεκριμένα η διαμόρφωση της πλατείας Πανεπιστημίου, η ανάπλαση της περιοχής του Παλιού Λιμεναρχείου, η αποκατάσταση και επανάχρηση ως κέντρου μελετών και ερευνών «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο» της οικείας Αδαμόπουλου, η κατασκευή δύο μεταλλικών πεζογεφυρών στο χείμαρρο Κραυσίνδωνα αλλά και παρεμβάσεις σε παιδικές χαρές.

Εργο προτεραιότητας όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει ο κ. Μπέος είναι το Μουσείο της Αργούς που συμπεριλαμβάνεται επίσης στον κατάλογο των 76 νέων έργων και μαζί η μουσειογραφική μελέτη εφαρμογής για τη διαμόρφωση των εκθεσιακών χώρων του Μουσείου προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.

Μέριμνα αναλαμβάνεται και σε επίπεδο σχολικής στέγης με τον δήμο να προβαίνει στη μετατροπή δημοτικού κτιρίου στη συμβολή των οδών Απόλλωνος στη Νέα Δημητριάδα σε Νηπιαγωγείο. Το έργο είναι προϋπολογισμού 80.000 ευρώ και επιπλέον.

Προϋπολογισμού 10.796.457,08 ευρώ είναι τα 64 συνεχιζόμενα έργα της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών.

Στα νέα έργα της διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας συνολικού προϋπολογισμού 1.707.820 ευρώ περιλαμβάνονται οι ποδηλατόδρομοι και τα σημεία ενοικιάσεως ποδηλάτων αλλά και η εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης για τον καθορισμό τμημάτων οδών ως πεζοδρόμων.

Επί τάπητος μπαίνει και ο προϋπολογισμός για το 2020 που θα είναι ισοσκελισμένος από τη στιγμή που προβλέπονται έξοδα 116.861.778,86 ευρώ όσα και τα έσοδα, ενώ προβλέπεται χρηματικό υπόλοιπο 20.445.631,35 ευρώ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου