ΤΟΠΙΚΑ

Φύλλο και φτερό η ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Βόλου- Κλιμάκιο της ΕΔΕΛ «ξεσκονίζει» φακέλους

φύλλο-και-φτερό-η-κεκπα-διεκ-βόλου-κλιμ-328584

Στο μικροσκόπιο οι δομές της επιχείρησης, που λειτουργούν με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ – Τρεις ημέρες θα διαρκέσει ο έλεγχος

Φύλλο και φτερό κάνουν από χθες την ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ στελέχη της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου. Κλιμάκιο, αποτελούμενο από δύο ελεγκτές, «ξεσκονίζει» φακέλους, βάζοντας στο… μικροσκόπιο δομές της επιχείρησης, που λειτουργούν με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.

Χθες το πρωί, η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη ενημερώθηκε για τον αιφνιδιαστικό έλεγχο του κλιμακίου, που ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών και όπως ενημέρωσε τη διοίκηση της επιχείρησης θα χρειαστεί τρεις ημέρες προκειμένου να ολοκληρώσει τον εξονυχιστικό έλεγχο.

Τους παραχωρήθηκε χώρος στο υπόγειο του κτιρίου, που στεγάζεται η ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ στην Προύσης και Μαγνησίας και στη διάθεσή τους είναι το σύνολο των φακέλων όλων των δομών, όπως και το ίδιο το προσωπικό.

Ο έλεγχος είναι υποχρεωτικός τουλάχιστον μία φορά κατά τη διάρκεια του χρηματοδοτούμενου προγράμματος. Ελέγχονται η μισθοδοσία του προσωπικού, οι εργαζόμενοι, οι δαπάνες που γίνονται, η νομιμότητα των συμβάσεων και προγραμματικών συμφωνιών, στο σύνολο των δομών που λειτουργούν υπό την ομπρέλα της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ.

Ακόμη και τα ΦΕΚ, που πιστοποιούν αν η ΚΕΚΠΑ υφίσταται ως επιχείρηση, ελέγχουν οι ελεγκτές, με καλά πληροφορημένες πηγές να υπογραμμίζουν ότι οι έλεγχοι της ΕΔΕΛ είναι οι πιο αυστηροί που μπορεί να δεχθεί μία επιχείρηση.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται όλες οι δομές, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ μεΑ, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Παιδικοί Σταθμοί, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, Κέντρο Διημέρευσης Ατόμων με Αναπηρίες, Ξενώνες Αστέγων, παραρτήματα Ρομά, Κέντρο Κοινότητας.

Στον υπόγειο χώρο της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, όπου έχει στηθεί ολόκληρο γραφείο, οι φάκελοι πηγαινοέρχονται ο ένας μετά τον άλλο, ενώ καλούνται και εργαζόμενοι στο πλαίσιο του ελέγχου που γίνονται και ερωτούνται για τις συμβάσεις τους.

Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα, από τον εξονυχιστικό έλεγχο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες δεν έχει βρεθεί κάτι μεμπτό, ακριβής όμως εικόνα θα υπάρχει με την ολοκλήρωση του έργου της ΕΔΕΛ (Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου).

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου