ΤΟΠΙΚΑ

Αλλάζουν όλα από το 2020 για αθλητικά σωματεία

αλλάζουν-όλα-από-το-2020-για-αθλητικά-σωμα-328728

Σωματείο με φέσι 187.000 ευρώ σε νερό κατονόμασε ο Αχ. Μπέος, σε σύσκεψη χθες με αθλητικούς παράγοντες

Σε σοβαρές αποκαλύψεις για ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, που κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Βόλου δωρεάν και από πάνω τον «φεσώνουν» με τα λειτουργικά έξοδα για το νερό και το ρεύμα, προχώρησε χθες το απόγευμα ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος σε σύσκεψη, που είχε με παράγοντες ερασιτεχνικών ομάδων από τον χώρο του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, αλλά και της κολύμβησης.

Σύμφωνα με τον κ. Μπέο υπάρχει αθλητικό σωματείο, το οποίο κατονόμασε, που χρωστά νερό στη ΔΕΥΑΜΒ αξίας 187.000 ευρώ και επειδή έγινε διακοπή «εγκατέστησε παράνομα άλλο ρολόι». «Υπάρχουν κι άλλα σωματεία, που κλέβουν νερό και ρεύμα από το ρολόι του Δήμου. Οι αυθαιρεσίες σταματούν», διεμήνυσε σε αυστηρό τόνο ο κ. Μπέος, προαναγγέλλοντας ανατροπές στις οικονομικές σχέσεις του Δήμου Βόλου με τα αθλητικά σωματεία.

Η αρχή, όπως έδωσε εντολή στον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου Ανδρέα Ζέρβα και Απ. Νάσιο αντίστοιχα, θα γίνει από τα κολυμβητήρια. «Μαθαίνω για έκτροπα στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας», είπε απευθυνόμενος προς τους συνεργάτες του και αναφερόμενος στη διακριτική χρήση του κολυμβητηρίου από μεγάλες ομάδες έναντι άλλων. «Τα μικρά σωματεία θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τις μεγάλες ομάδες. Θα γίνει δίκαιη κατανομή του χρόνου και θα υπάρχει δικαιοσύνη και αναλογικότητα σε όλα τα επίπεδα», σημείωσε ο κ. Μπέος.

Αλλαγές έρχονται και στο μπάσκετ. Ομάδες θα κληθούν να πληρώνουν συμβολικό, όπως χαρακτήρισε ο κ. Μπέος, τίμημα για να συνεχίσουν να κάνουν χρήση των δημοτικών γηπέδων. «Από τη στιγμή που εισπράττετε, θα αποδίδετε κιόλας για την κάλυψη της συντήρησης των γηπέδων και των λειτουργικών τους εξόδων. Εμείς έχουμε αποδείξει πόσο δίπλα είμαστε στα σωματεία», είπε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε για τους παράγοντες του τοπικού ποδοσφαίρου. «Η δημοτική αρχή θα σταματήσει να παίζει τον ρόλο του μ…. και οι επαγγελματίες παράγοντες του κ… τον ρόλο του νταβαντζή. Κλέβουν ρεύμα και νερό και χρησιμοποιούν τα γήπεδα. Από το 2020 όλοι θα πληρώνουν. Δεν βλέπω εδώ μέσα κανέναν ιεραπόστολο. Θα υπάρχει συνεργασία, μας ενδιαφέρει να αθλούνται όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά, αλλά τα δεδομένα αλλάζουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέος.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στον στόχο της δημοτικής αρχής να πάρει έως τέλος του χρόνου το Πανθεσσαλικό και να δημιουργηθεί στη Ν. Ιωνία, μαζί με το ποδηλατοδρόμιο και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις μία κυψέλη αθλητισμού για όλους, που θα λειτουργεί με βάση τη δικαιοσύνη και την ισονομία.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου