ΤΟΠΙΚΑ

Δυσοσμία από φρεάτια ομβρίων

δυσοσμία-από-φρεάτια-ομβρίων-330069

«Η κατάσταση είναι αφόρητη. Εχουμε φθάσει στο αμήν», διαμαρτύρονται κάτοικοι της συνοικίας Χρυσοχοϊδη

Εντονη μυρωδιά βόθρου «πνίγει» τη συνοικία Χρυσοχοΐδη τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Για το πρόβλημα, που γίνεται αισθητό κυρίως στη διάρκεια της ημέρας, οπότε και οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες, περίοικοι έχουν απευθυνθεί στη ΔΕΥΑΜΒ. Συνεργείο προχώρησε σε καθαρισμό των φρεατίων το προηγούμενο διάστημα, το πρόβλημα όμως επιμένει.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως επί της οδού Ιατρίδη. Από τα φρεάτια ομβρίων αναδίδεται άσχημη μυρωδιά, που «σκεπάζει» όλη τη γειτονιά.

«Η κατάσταση είναι αφόρητη. Ιδίως όταν υπάρχει ζέστη ή φυσά αεράκι δεν μπορείς να σταθείς. Οταν βρέχει ή έχει κρύο το πρόβλημα εξαφανίζεται. Οταν ο καιρός είναι θερινός λιποθυμάς από την μπόχα», διαμαρτυρήθηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επαγγελματίας της περιοχής.

Οπως περιέγραψε η ανυπόφορη δυσάρεστη μυρωδιά δεν επιτρέπει την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους. «Στη γειτονιά οι κάτοικοι δεν μπορούν να καθίσουν στις αυλές και στα μπαλκόνια τους από τη μυρωδιά. Και γύρω – γύρω υπάρχουν ένα φροντιστήριο όπου πηγαίνουν καθημερινά παιδιά, φούρνος, κρεοπωλείο, ζαχαροπλαστείο, μανάβικο», αναφέρει ο ίδιος.

Το προηγούμενο διάστημα συνεργείο της ΔΕΥΑΜΒ προχώρησε σε αυτοψία και απέδωσε το πρόβλημα σε ασυνείδητο, που μάλλον έχει συνδέσει την αποχέτευσή του με το δίκτυο όμβριων. Εγινε μάλιστα καθαρισμός των φρεατίων, ωστόσο αν δεν βρεθεί ο ασυνείδητος το πρόβλημα δεν θα επιλυθεί.

«Εχουμε σκεφθεί ακόμη και να παρανομήσουμε. Να σκεπάσουμε τα φρεάτια ομβρίων για να γλιτώσουμε από την ανυπόφορη μυρωδιά. Σε περίπτωση όμως βροχής θα πνιγούμε. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Εχουμε φθάσει στο αμήν», ανέφερε ο διαμαρτυρόμενος επαγγελματίας, απευθύνοντας νέα έκκληση στη ΔΕΥΑΜΒ να κάνει νέα αυτοψία για τον εντοπισμό του ρυπαντή και την επίλυση του προβλήματος.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχο πρόβλημα με δυσάρεστη μυρωδιά που αναδίδεται μέσα από φρεάτια ομβρίων υπάρχει και στη συμβολή των οδών Αλεξάνδρας και Αθανασίου Διάκου, που και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είχε παρατηρηθεί.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου