ΤΟΠΙΚΑ

Τεχνικό πρόγραμμα 7 εκατ. ευρώ στον Δήμο Ν. Πηλίου

τεχνικό-πρόγραμμα-7-εκατ-ευρώ-στον-δήμο-331161

Ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Νοτίου Πηλίου για το 2020 – Μεταξύ άλλων προβλέπονται 26 νέες μελέτες και 22 αντίστοιχα έργα

Οι μελέτες διαμόρφωσης κυκλικών κόμβων στον Δήμο Νοτίου Πηλίου για την εξομάλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος, που προκαλείται ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, και για την ενίσχυση της ασφάλειας της κυκλοφορίας, αλλά και νέα έργα που αφορούν στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, στην ανάπλαση πλατειών και κοινόχρηστων χώρων και στην ολοκλήρωση των εργασιών για την ανέγερση νέου δημοτικού καταστήματος στην Αργαλαστή, είναι μερικές από τις παρεμβάσεις που εντάσσει η δημοτική αρχή στον προγραμματισμό της για το 2020.

Το δημοτικό συμβούλιο Νοτίου Πηλίου άναψε «πράσινο φως» στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2020, που είναι προϋπολογισμού 6.937.408,67 ευρώ και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δύο συνεχιζόμενες μελέτες και εννέα συνεχιζόμενα έργα. Μέσω του τεχνικού προγράμματος η νέα δημοτική αρχή δίνει το στίγμα της επόμενης ημέρας για την περιοχή, 26 νέες μελέτες και 22 νέα έργα καταγράφονται στον κατάλογο των παρεμβάσεων που αναμένεται να δρομολογήσει.

Εντός της νέας χρονιάς αναμένεται να ολοκληρωθούν οι μελέτες για την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της τοπικής κοινότητας Νεοχωρίου και της κατασκευής υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης από τον Αλογόπορο μέχρι το νησί Παλιό Τρίκερι. Επίσης αναμένεται να ολοκληρωθούν συνεχιζόμενα έργα, που αφορούν στις αποκαταστάσεις στο κατεστραμμένο οδικό δίκτυο στις δημοτικές ενότητες Σηπιάδος, Αργαλαστής, Αφετών, αλλά και επιδιορθώσεις ζημιών στις δημοτικές ενότητες Μηλεών και Τρικερίου και στην αγροτική οδοποιία. Η πολύπαθη γέφυρα του Καλάμου βρίσκεται επίσης στον κατάλογο των συνεχιζόμενων έργων.

Από τη δημοτική αρχή δρομολογούνται συνολικά 26 νέες μελέτες, που αφορούν μεταξύ άλλων στην κατασκευή κυκλικών κόμβων, στην αποκατάσταση του σταδίου Μηλεών, στην ανακατασκευή της πλατείας των Καλών Νερών και στην αποκατάσταση του πολιτιστικού κέντρου Βυζίτσας, στην αποκατάσταση των αγωγών του φράγματος Παναγιώτικο. Η δημιουργία βιολογικού καθαρισμού στη Μηλίνα, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Μηλίνας και της εισόδου Αργαλαστής εντάσσονται επίσης στο τεχνικό πρόγραμμα.

Από το 2020 αναμένεται να ξεκινήσουν και νέα έργα μέσω του «Φιλόδημου». Η λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου, τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών εγκαταστάσεων ύδρευσης προϋπολογισμού 3,186 εκατ. ευρώ, η αναβάθμιση των παιδικών χαρών προϋπολογισμού 210.000 ευρώ και η επισκευή των σχολικών κτιρίων προϋπολογισμού 36.900 ευρώ. Στον κατάλογο των νέων έργων εντάσσεται η αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης στην Αργαλαστή, η ολοκλήρωση της ανέγερσης νέου δημοτικού καταστήματος, ασφαλτοστρώσεις, αποκαταστάσεις καλντεριμιών, διαμόρφωση νέων χώρων στάθμευσης και ανάδειξη παραδοσιακών κρηνών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου