Ολη η Ελλάδα μια αγκαλιά

ολη-η-ελλάδα-μια-αγκαλιά-331544

Της Ελένης Χάνου

Συγκλονιστικές στιγμές ζει η οικογένεια του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ, του μαχητή που δίνει αγώνα για τη ζωή του. Το μόλις 18 μηνών παιδάκι, που διαγνώστηκε με νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1, σπάνια, εκφυλιστική νόσο που προσβάλλει όλο το μυϊκό σύστημα του ανθρώπου, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας κατάποσης και αναπνοής, έχει μία και μοναδική ελπίδα, να ακολουθήσει γονιδιακή θεραπεία, που γίνεται στην Αμερική, για την οποία όμως απαιτείται χρηματικό ποσό 3 εκατ. ευρώ. Το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο έχει απορρίψει το αίτημα της οικογένειας για χρηματοδότηση της θεραπείας και η οικογένεια αποφάσισε να ανοίξει ερανικούς λογαριασμούς για να δώσει στο παιδί της την ευκαιρία στη ζωή.

Η ιστορία του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ, η αγωνία της οικογένειας και η άρνηση του ελληνικού κράτους να στηρίξει τον μικρό ήρωα, τα ματάκια του οποίου έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο, ένωσαν όλον τον Βόλο, απ’ όπου έλκει την καταγωγή του από την πλευρά της μητέρας του, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα σε μια τεράστια αγκαλιά.

Καθημερινές καταθέσεις σε ερανικούς λογαριασμούς, χιλιάδες κουμπαράδες παντού, δεκάδες αθλητικές διοργανώσεις, συναυλίες, εκδηλώσεις για την ενίσχυση του ιερού σκοπού, πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν από μόνοι τους πολίτες. Διαθέτουν προς πώληση χειροποίητα προϊόντα για τη συγκέντρωση χρημάτων για τον Παναγιώτη – Ραφαήλ, επαγγελματίες κάνουν ακόμη και… περιποίηση άκρων ή αποτριχώσεις, με τα έσοδα να διατίθενται στους ερανικούς λογαριασμούς. Κάθε ένας, κάθε μία βοηθούν με όποιον τρόπο και με όποιο ποσό μπορούν. Ακόμη και με ένα μήνυμα ανάμεσα στα χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης, που δέχεται η οικογένεια στον λογαριασμό «Γίνε ο ήρωας του Παναγιώτη – Ραφαήλ» στο Facebook.

Ο Παναγιώτης – Ραφαήλ είναι πολύ κοντά στον στόχο, χάρη στην πανελλήνια κινητοποίηση, που συνεχίζεται. Δεν είναι απλώς ένα παιδί, που κινδυνεύει η ζωή του. Στο πρόσωπο του μικρούλη μαχητή οι Ελληνες, όπως πολύ εύστοχα είπε ο πατέρας του μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, μετουσιώνουν τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο σύστημα υγείας, που δεν θα αποκλείει κανέναν που βρίσκεται σε ανάγκη. Στα μάτια του μικρού ήρωα, οι Ελληνες πάνω από «πιστεύω» και κόμματα έγιναν μια γροθιά για να πολεμήσουν τη φτώχεια και να δώσουν σε ένα παιδί το δικαίωμα στην ελπίδα και στη ζωή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου