ΤΟΠΙΚΑ

Σύσκεψη συλλόγων στη Ν. Αγχίαλο για το προσφυγικό

σύσκεψη-συλλόγων-στη-ν-αγχίαλο-για-το-π-333212

Συγκαλείται με πρωτοβουλία του τοπικού συμβουλίου

Εντείνεται η ανησυχία των κατοίκων της Ν. Αγχιάλου για τις έξι εγκαταστάσεις προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων και ευάλωτων ομάδων έως 1.000 ατόμων, που προβλέπονται μέσα από την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου σε ισάριθμες τοπικές κοινότητες, θέμα που αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Οι νέες χρήσεις γης σε συνδυασμό με φήμες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί δημιουργίας hot spot στον Αλμυρό, αλλά και με αφορμή τη σημερινή έλευση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Λάρισα, προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη με δημάρχους του γειτονικού νομού για το προσφυγικό, έχουν θέσει τους κατοίκους της περιοχής σε αυξημένη ετοιμότητα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και στη θέα εργασιών κοπής χόρτων σε οικόπεδα στην περιοχή της Ν. Αγχίαλο, βγαίνουν φήμες περί εγκατάστασης hot spot.

Με πρωτοβουλία του το Τοπικό Συμβούλιο Ν. Αγχιάλου απηύθυνε προσκλητήριο συμμετοχής σε όλους τους συλλόγους της δημοτικής ενότητας στην ενημερωτική σύσκεψη, που έχει οριστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην δημαρχείου Ν. Αγχιάλου.

Στη σύσκεψη το «παρών» θα δώσει η αντιδήμαρχος Παιδείας – Πολιτισμού Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, που θα αναλάβει να ενημερώσει για τις νέες χρήσεις γης που προβλέπει η εναρμόνιση του Γ.Π.Σ. με το προεδρικό διάταγμα 59/2018. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η διαδικασία έγκρισης των νέων χρήσεων έχει «παγώσει» σε επίπεδο Δήμου Βόλου μετά τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από φορείς της περιοχής και κατοίκους.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου