ΤΟΠΙΚΑ

340 διακοπές νερού από τη ΔΕΥΑΜΒ σε μία εβδομάδα

340-διακοπές-νερού-από-τη-δευαμβ-σε-μία-εβ-333664

Οι 200 προσήλθαν για διακανονισμό και αποπληρωμή χρεών

Σε 340 διακοπές νερού σε διάστημα μιας μόλις εβδομάδας προχώρησαν συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ, κατά την πρώτη εφαρμογή προγράμματος διακοπής υδροδότησης σε οφειλέτες, που έχουν απλήρωτους πάνω από τρεις λογαριασμούς και ποσά άνω των 200 ευρώ και πάνω από δύο λογαριασμούς με ποσά άνω των 300 ευρώ. Την ερχόμενη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου ξεκινά νέος κύκλος διακοπών σε όσους δεν φροντίσουν εγκαίρως να αποπληρώσουν ή και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ Τριαντάφυλλο Γκογκινούδη κατά μέσο όρο γίνονταν 70 διακοπές νερού ημερησίως σε οφειλέτες που αδιαφόρησαν στις αλλεπάλληλες προσκλήσεις της επιχείρησης να τακτοποιήσουν τα χρέη τους. Οι βρύσες άρχισαν να… στεγνώνουν η μία μετά την άλλη, πριν ενεργοποιηθούν οι οφειλέτες και αποφασίσουν να προσέλθουν στις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ για διακανονισμό.

Από τους 340, οι 200 φρόντισαν σύμφωνα με τον κ. Γκογκινούδη να προσέλθουν στη ΔΕΥΑΜΒ και είτε να εξοφλήσουν εφάπαξ το ποσό της οφειλής, είτε να εκμεταλλευτούν τη ρύθμιση που βρίσκεται σε ισχύ έως τέλος του έτους και που δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής χρεών σε έως και 100 δόσεις.

«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της επιχείρησης, καλώντας τους καταναλωτές να φροντίσουν για τη ρύθμιση των οφειλών τους πριν να γίνει διακοπή και χρεωθούν με ποσό 14 ευρώ για το κόστος της επανασύνδεσης.

Σημειώνεται ότι με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ από την ερχόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει νέος γύρος διακοπών υδροδότησης. «Από τη ΔΕΥΑΜΒ ενημερώνονται οι καταναλωτές ότι σε εφαρμογή της υπ΄ αριθμ. 322/2019 αποφάσεως του Δ.Σ., ότι την εβδομάδα από 21-10-2019 έως 25-10-2019 θα γίνουν διακοπές υδροδότησης λόγω οφειλών στον Βόλο και συγκεκριμένα για λογαριασμούς καταναλωτών που έχουν κωδικό διαδρομής 03/02/0001 έως 03/99/9999», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πρόκειται για την υλοποίηση απόφασης που λήφθηκε σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και αφορά σε οφειλέτες που έχουν απλήρωτους από τρεις λογαριασμούς και πάνω και ποσά άνω των 200 ευρώ, αλλά και σε καταναλωτές που έχουν απλήρωτους δύο λογαριασμούς, αλλά το ποσό κυμαίνεται πάνω από τα 300 ευρώ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου