ΤΟΠΙΚΑ

Φόβοι για ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών

φόβοι-για-ιδιωτικοποίηση-δημοτικών-υ-334563

Αγωνία και για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στη γενική συνέλευση στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας – Αποχή από υπερωρίες και κάθοδος στην Αθήνα

Την ανησυχία τους ακόμη και για αυτοδίκαιες απολύσεις εργαζομένων από τους Δήμους σε περίπτωση που ψηφιστεί το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης εξέφρασαν μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας στη χθεσινή γενική συνέλευση του κλάδου, που πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο Ν. Ιωνίας.

«Μας καίει το άρθρο φωτιά 79 με το οποίο δίνεται η δυνατότητα στους δημάρχους χωρίς καν απόφαση δημοτικού συμβουλίου να εκχωρήσουν τις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού σε ιδιώτες. Αυτό θα είναι ταφόπλακα για τους δήμους και τον ανταποδοτικό χαρακτήρα των δημοτικών τελών. Θα οδηγήσει σε κλείσιμο των δομών και αυτοδίκαιες απολύσεις των εργαζομένων», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Γιώργος Μαγιάκος.

Χθες, αρκετοί ήταν οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στη στάση εργασίας προκειμένου να λάβουν μέρος για να ενημερωθούν για το νομοσχέδιο «ταφόπλακα» όπως χαρακτηρίστηκε.

Στην ίδια γενική συνέλευση κυριάρχησε και ένα ακόμη ζήτημα αιχμής για τον κλάδο, αυτό του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας για το οποίο δεν υπάρχει καμία νεότερη πληροφόρηση αν θα συνεχίσει να καταβάλλεται μετά τις 31 Οκτωβρίου. Το επίδομα αφορά σε εργαζομένους στην καθαριότητα, τις τεχνικές υπηρεσίες και σε ειδικότητες όπως συντηρητών.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους της Μαγνησίας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποχή από την υπερωριακή απασχόληση στη διάρκεια του ερχόμενου Σαββατοκύριακου, ενώ ετοιμάζουν μαζική κάθοδο στην Αθήνα προκειμένου να συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΑ αύριο Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί, έξω από τα γραφεία της, Καρόλου 24 στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Μαγιάκο ήδη έχουν συμπληρωθεί δύο πούλμαν, περίπου 100 εργαζόμενοι από τον Βόλο που θα μεταβούν στην Αθήνα ενώ αναμένονται συμμετοχές και από άλλες περιοχές της Μαγνησίας.

Σημειώνεται ότι τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από το Δημαρχείο του Βόλου αύριο Σάββατο 19-10 και ώρα 6.00 το πρωί. Οσοι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν πρέπει να το δηλώσουν στα μέλη της διοίκησης του συλλόγου.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου