ΤΟΠΙΚΑ

Συνδετικός κρίκος το σερβικό σχολείο -Αντιπροσωπεία 56 ατόμων βρέθηκε χθες στον Βόλο

συνδετικός-κρίκος-το-σερβικό-σχολείο-334615

Θα αποτελέσει τη βάση για περαιτέρω συνεργασία με τον Δήμο Βόλου σε επίπεδο τουρισμού και οικονομίας

Το σέρβικο σχολείο, που λειτουργεί στον Βόλο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέτος, θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Βόλου και Σερβίας τόσο σε τουριστικό επίπεδο, όσο και σε οικονομικό και επιχειρηματικό.

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν στο περιθώριο της υποδοχής αντιπροσωπείας 56 ατόμων του τμήματος παιδείας και παιδικής πρόνοιας του Δήμου Βελιγραδίου, μελών της ελληνικής κοινότητας της Σερβίας, με επικεφαλής τον πρόξενο της Δημοκρατίας της Σερβίας Milan Vukosaljevic, από την αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού Βόλου Γεωργία Μποντού – Τοκαλή χθες το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων του Βόλου για ανταλλαγή εμπειριών σε θέματα παιδείας, ενώ ο κ. Vukosaljevic επισκέφθηκε και το σερβικό σχολείο που δραστηριοποιείται στον Βόλο.

Σύμφωνα με την κ. Μποντού, στόχος είναι μέσω του σερβικού σχολείου να υπάρξει περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων των δύο περιοχών που ήδη έχουν στενούς δεσμούς. «Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε τουριστικό επίπεδο και στόχος μας είναι να αναπτύξουμε σχέσεις και σε άλλους τομείς, όπως η οικονομία, η τεχνολογία, ο πολιτισμός με σημαντικά οφέλη και για τις δύο πλευρές», ανέφερε.

Την ικανοποίησή του για τη λειτουργία σερβικών σχολείων σε Βόλο και Λάρισα, στα οποία παρακολουθούν μαθήματα 70 Σέρβοι μαθητές, εξέφρασε ο πρόξενος της Σερβίας υπογραμμίζοντας ότι το σχολείο μπορεί να γίνει η αφετηρία περαιτέρω συνεργασίας. Ο ίδιος αναφέρθηκε στα αισθήματα αγάπης των Σέρβων για τους Ελληνες και υποστήριξε ότι «οι εργαζόμενοι στην πρεσβεία νιώθουμε σαν στο σπίτι μας».

Την ελληνική κοινότητα της Σερβίας, περίπου 15.000 Ελληνες, εκπροσώπησε ο πρόεδρός της Βασίλης Προβελέγγιος, ο οποίος αναφέρθηκε στη δραστηριότητά τους στη γειτονική χώρα και στις ελπίδες ότι το κόμμα τους θα είναι το πρώτο ελληνικό που σε έναν χρόνο θα μπει στο κοινοβούλιο της Σερβίας.

Ο ίδιος εστίασε στην ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων των δύο περιοχών για την ανάπτυξη συνεργασιών, τονίζοντας ότι είναι η πρώτη προτεραιότητα της ελληνικής κοινότητας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου