ΤΟΠΙΚΑ

Επιδοτούμενα σεμινάρια από το ΙΙΕΚ Βόλου –Πρόταση της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ στο υπουργείο Παιδείας

επιδοτούμενα-σεμινάρια-από-το-ιιεκ-βό-335876

Νέες δράσεις για να καταστεί το ινστιτούτο πιο ανταγωνιστικό ανακοίνωσε η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη

Η προσέλκυση επιδοτούμενων σεμιναρίων για το ευρύ κοινό, πρόταση που εκκρεμεί προς έγκριση στο Υπουργείο Παιδείας, είναι μία από τις καινοτομίες που αναμένεται να εισάγει από την τρέχουσα σπουδαστική χρονιά το ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου. Η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη ανακοίνωσε ότι από φέτος αλλάζει το management του ινστιτούτου με στόχο να γίνει πιο ανταγωνιστικό και να καταφέρει να παραμείνει βιώσιμο και ένα πρότυπο ΙΕΚ σε πανελλαδικό επίπεδο.

Προχθές, τελέστηκε ο Αγιασμός των μαθημάτων για τις 14 συνολικά ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου με συνολικά 140 σπουδαστές, παρουσία εκπροσώπων του δήμου, διδακτικού προσωπικού και των σπουδαστών.

Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν είναι οι εξής: Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων, Τεχνικός Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής Διακόσμησης και Σχεδιαστής Αντικειμένων, Τέχνη Φωτογραφίας, Τεχνικό Τεχνολογίας Ενδύματος και Υποδήματος- Σχεδιαστής Μόδας, Τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος και Σχεδιασμού Κοσμήματος, Τεχνικός Κοσμήματος Παραγωγής, Τεχνικός Συντήρησης Εργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων, Τεχνικός Συντήρησης Εργων Ζωγραφικής, Κεραμική Τέχνη, Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας, Τεχνικός Αρτοποιίας- Ζαχαροπλαστικής, Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής, Τεχνικός Δικτύων- Τηλεπικοινωνιών, Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου Φοροτεχνικού Γραφείου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη, φέτος ο αριθμός των σπουδαστών είναι μικρότερος σε σχέση με πέρυσι λόγω της εισαγωγής φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ακόμη και με πολύ μικρή βαθμολογία. «Εμείς θέλουμε να προσελκύσουμε φοιτητές να έρθουν στο ΙΙΕΚ ως δεύτερη επιλογή και συνδυάζοντας την ειδικότητα στο Πανεπιστήμιο με μία ειδικότητα στο ΙΙΕΚ να τους καθοδηγήσουμε για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα», σημείωσε.

Η ίδια αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το 2014 για την αναβάθμιση του μοναδικού ΙΙΕΚ σε όλη την Ελλάδα. «Παραλάβαμε το ΙΕΚ στο όριο του λουκέτου και καταφέραμε να το κάνουμε πρότυπο στη χώρα. Πλέον καλούμαστε να αντεπεξέλθουμε και στον αυξημένο ανταγωνισμό που υπάρχει με νέες υπηρεσίες προς τους σπουδαστές, προσέλκυση περισσότερων προγραμμάτων Erasmus, αλλά και ευκαιρίες πρακτικής άσκησης των αποφοίτων μας», σημείωσε η κ. Μορφογιάννη.

«Στόχος μας είναι να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών των σπουδαστών μας», είπε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Αποστόλης Ζαρκάδας – Βεργής.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου