ΤΟΠΙΚΑ

Νέος συναγερμός στον Βόλο για ναρκωτικά στα σχολεία

νέος-συναγερμός-στον-βόλο-για-ναρκωτι-341663

Ενημερώθηκαν οι σύλλογοι διδασκόντων και διοργανώνεται σεμινάριο σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. για τους μαθητές

Νέος συναγερμός σήμανε στα σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος μετά τη σύλληψη νεαρών εξωσχολικών με χασίς σε σχολικό προαύλιο Γυμνασίου – Λυκείου στον Βόλο από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Το νέο συμβάν, μετά το περιστατικό λιποθυμίας μαθητή σε σχολικές τουαλέτες λόγω χρήσης ναρκωτικών ουσιών, ήρθε να επιτείνει την ανησυχία της σχολικής οικογένειας για τη μάστιγα των ναρκωτικών που εξαπλώνεται μέσα στα σχολεία.

Στο σχολικό συγκρότημα, όπου έγινε η βραδινή σύλληψη των νεαρών δραστών, το κλίμα είναι τεταμένο. Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκαν οι διευθύνσεις των συστεγαζόμενων σχολείων και με τη σειρά τους οι σύλλογοι διδασκόντων. Μάλιστα στο Γυμνάσιο προχθές δεν έγιναν μαθήματα και οι εκπαιδευτικοί συνόδευσαν τους μαθητές σε εκδρομή.

Σύμφωνα με διευθυντικό στέλεχος του σχολικού συγκροτήματος, «από καιρό υπάρχει πρόβλημα στο σχολικό συγκρότημα. Κάθε πρωί ανοίγοντας το σχολείο βρίσκουμε αποτσίγαρα, κουτάκια από μπίρες», περιέγραφε τα σημάδια που αφήνουν πίσω τους εξωσχολικοί τις νυχτερινές ώρες.

Το ίδιο στέλεχος ενημέρωνε ότι από την αρχή της σχολικής χρονιάς, οπότε και άρχισαν να παρατηρούνται τα φαινόμενα, η Αστυνομία είχε ενημερωθεί. Πέρυσι το συστεγαζόμενο Λύκειο είχε γίνει δύο φορές στόχος διαρρηκτών.

Το σχολείο είναι «οχυρό». Υπάρχει τοποθετημένος συναγερμός, ενίσχυση του φωτισμού στο προαύλιο και συχνές περιπολίες κυρίως τις βραδινές ώρες από την Αστυνομία. Είναι όμως έτσι οι χώροι του, που πολλές φορές εξωσχολικοί βρίσκουν τρόπους να τρυπώνουν στο σχολικό προαύλιο και να αναπτύσσουν την παράνομη δράση τους.

Την περασμένη Τετάρτη το βράδυ αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις νεαρών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν δύο ποσότητες χασίς. «Σαφώς και είμαστε αναστατωμένοι», έλεγε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ το διευθυντικό στέλεχος του σχολείου. «Είμαστε ενήμεροι για το συμβάν, ανησυχούμε και λαμβάνουμε μέτρα για την προστασία των μαθητών μας», σημείωνε.

Μάλιστα την ερχόμενη Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στο σχολείο πρόκειται να πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών κατά της μάστιγας των ναρκωτικών. «Ζητήσαμε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας να έρθει να ενημερώσει τα παιδιά μας για την απειλή των ναρκωτικών», επισήμανε ο διευθυντής που επανέφερε ζήτημα για τη μαζική πρόσληψη σχολικών φυλάκων που θα προστατεύουν τα σχολεία από τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου