ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεά 600 ευρώ σε σχολικά είδη από την ΑΧΕΠΑ Βόλου

δωρεά-600-ευρώ-σε-σχολικά-είδη-από-την-αχε-343062

Σε δωρεά σχολικών ειδών αξίας 600 ευρώ προχώρησε το τοπικό τμήμα Βόλου «Αργοναύτες» της ΑΧΕΠΑ προς την ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ για να καλυφθούν ανάγκες μαθητών φτωχών οικογενειών, που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα βασικά για το σχολείο.

Στην έναρξη της σχολικής χρονιάς η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη είχε απευθύνει κάλεσμα για την εξασφάλιση σχολικών ειδών για τα παιδιά των δικαιούχων του κοινωνικού παντοπωλείου αλλά και των ξενώνων αστέγων που δεν είχαν ούτε τα βασικά είδη για να πάνε στο σχολείο. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και οι ανάγκες καλύφθηκαν άμεσα.

Η ΑΧΕΠΑ εκδήλωσε ενδιαφέρον να στηρίξει τα παιδιά και από την ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ ζητήθηκε η ενίσχυση των μαθητών με σχολικά είδη για καλλιτεχνικές δραστηριότητες προκειμένου να μπορέσουν ενόψει Χριστουγέννων να κάνουν κατασκευές και ζωγραφιές.

Χθες, ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος της ΑΧΕΠΑ Δημήτρης Τσόπελας έδωσε στην πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη σχολικά είδη αξίας 600 ευρώ, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, μπλοκ ζωγραφικής, τέμπερες, πινέλα, πηλό, πλαστελίνη, χαρτόνια, κόλλες γλασέ, χαρτόνια βελουτέ, μολύβια, κόλλα χειροτεχνίας, ξύστρες και στιλό. Σημαντική ήταν η οικονομική ενίσχυση της ΑΧΕΠΑ από τον Αυστριακό ιδιώτη Νίκολα Φρανζέ, ο οποίος διέθεσε ένα σεβαστό ποσό για να ενισχύσει τον σκοπό.

Τα είδη θα διατεθούν στα 300 περίπου παιδιά που έχουν ανάγκη και που όλα μαζί ενόψει των γιορτών θα κάνουν γιορτινές χειροτεχνίες και ζωγραφιές.

Οπως ανέφεραν η κ. Μορφογιάννη και ο κ. Τσόπελας, αυτή είναι η αρχή συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών για τη στήριξη των παιδιών που έχουν ανάγκη. Ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων θα γίνουν εκδηλώσεις και δράσεις για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (όπως ρούχα και παπούτσια) αλλά και δώρων για τα παιδιά (παιχνίδια, βιβλία κ.ά.).

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου