ΤΟΠΙΚΑ

Λιλιπούτειοι μαθητές «παρέδωσαν» μάθημα ευαισθησίας

λιλιπούτειοι-μαθητές-παρέδωσαν-μά-361643

Προνήπια, νήπια και μαθητές Δημοτικού του «Αξιον Εστί» συνοδοιπόροι στον αγώνα του Ηρακλή Παυλίδη για Βοτανόκηπο στην Οθρυ

Κοινωνοί στο όραμα του προέδρου του Κέντρου Προστασίας Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών και Βοτάνων Οθρυος Ηρακλή Παυλίδη έγιναν οι λιλιπούτειοι μαθητές των εκπαιδευτηρίων «Αξιον Εστί». Γνώρισαν από κοντά τον πλούτο του φυσικού περιβάλλοντος της Οθρυος και τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων και αποφάσισαν να διοργανώσουν μπαζάρ με προϊόντα που δημιούργησαν μόνοι τους, με στόχο τα έσοδα να διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση της προσπάθειας να δημιουργηθεί Βοτανικός Κήπος στους Κοκκωτούς.

Περίπου 160 παιδιά του παιδικού σταθμού, του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου του «Αξιον Εστί» εργάστηκαν στη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς και δημιούργησαν οικολογικά προϊόντα προσωπικής περιποίησης, όπως αντικουνουπικό, πούδρα, body lotion, στοματικό διάλυμα και κεραλοιφή. Τα προϊόντα κατασκευάστηκαν από τα ίδια τα παιδιά με τη συνεργασία του μέλους του Κέντρου Προστασίας Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών και Βοτάνων Δήμητρας Παπαγεωργίου.

Στη γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς των τριών δομών διοργανώθηκε μπαζάρ για την πώληση των προϊόντων. Συνολικά 400 ευρώ ήταν τα έσοδα από το μπαζάρ των μαθητών, που προσέφεραν τον κόπο τους στον κ. Παυλίδη για να ενισχύσουν οικονομικά το όραμά του για τη δημιουργία του Βοτανικού Κήπου.

Οι ίδιοι οι μαθητές είχαν μαγευτεί, όταν προηγουμένως είχαν επισκεφθεί το κτήμα του κ. Παυλίδη και εκείνος τους ενημέρωσε για την ιστορία, τους μύθους, τη χλωρίδα και την πανίδα της Οθρυος και τους μύησε στα μυστικά των βοτάνων.

«Ηταν μία σημαντική πρωτοβουλία, που με συγκίνησε», σημείωσε ο κ. Παυλίδης μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Οπως τόνισε ο ίδιος, επί 3,5 χρόνια προσπαθεί να δρομολογήσει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τη δημιουργία Βοτανικού Κήπου στους Κοκκωτούς, με στόχο τη στήριξη, την ανάδειξη και τη διάσωση των βοτάνων της Ελλάδας, αλλά και την εκπαίδευση καλλιεργητών, αγροτών και μαθητών. «Είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια που γίνεται για τη διάσωση και την ανάδειξη του φυτικού μας πλούτου», σημειώνει ο κ. Παυλίδης, που δέχεται στην ιδιωτική έκτασή του μαθητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου