ΤΟΠΙΚΑ

Αρωμα… Χριστουγέννων στην Ερμού

αρωμα-χριστουγέννων-στην-ερμού-366790

Ξεκίνησε ο εορταστικός στολισμός – Δέσποινα Βανδή, Μέλισσες και πάρκο δεινοσαύρων περιλαμβάνει το φετινό γιορτινό πρόγραμμα

Αρωμα… Χριστουγέννων τις τελευταίες δύο ημέρες στον πεζόδρομο της Ερμού στην κεντρική αγορά του Βόλου. Συνεργεία του Δήμου Βόλου ξεκίνησαν την τοποθέτηση του εορταστικού διάκοσμου ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και τις Πρωτοχρονιάς.

Ηδη οι πρώτες μπλε και χρυσές φωτιζόμενες μπάλες κρέμονται πάνω από την Ερμού, ενώ οι εργασίες θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα, σε ώρες που δεν λειτουργεί η εμπορική αγορά, προκειμένου η όχληση να είναι όσο το δυνατό μικρότερη.

Φέτος και πάλι η πόλη ετοιμάζεται να φορέσει τα γιορτινά της και να υποδεχθεί τους επίσημους προσκεκλημένους της, που θα δώσουν το σήμα της έναρξης των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Οπως είχε ανακοινώσει από τις τελετές του Αγιασμού στα σχολεία ο ίδιος ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, αυτή τη χρονιά η Δέσποινα Βανδή και οι Μέλισσες θα πατήσουν το κουμπί για το άναμμα των φώτων στην πόλη σηματοδοτώντας την έναρξη του πλούσιου προγράμματος των γιορτινών εκδηλώσεων.

Ο μπλε ουρανός θα απλωθεί και πάλι πάνω από Δημητριάδος, Γκλαβάνη, Κουμουνδούρου, Αγίου Νικολάου, αλλά και στη Ν. Ιωνία, στη Λεωφόρο Ειρήνης από τη γέφυρα του Κραυσίνδωνα έως τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας. Το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο θα στηθεί απέναντι από το Δημαρχείο Βόλου και πάνω από τον κυκλικό κόμβο του Δημαρχείου θα πάρει τη θέση του ο ιπτάμενος Αγιος Βασίλης, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου θα λειτουργήσει το χωριό του Αη Βασίλη όπου θα στηθεί και παγοδρόμιο, ενώ στην πλατεία Πανεπιστημίου φέτος θα λειτουργήσει πάρκο δεινοσαύρων.

Οι καθιερωμένες φάτνες θα στηθούν στα προαύλια των Ιερών Ναών Αγίου Νικολάου και Ευαγγελίστριας, ενώ και τα ιστιοφόρα, που θα είναι δεμένα στην παραλία του Βόλου, αναμένεται να στολίσουν τα κατάρτια τους με μπλε led φωτάκια, όπως και πέρυσι, δημιουργώντας ένα μαγευτικό θέαμα.

Οι ρυθμοί είναι πυρετώδεις και για την κατάρτιση του προγράμματος των εορταστικών εκδηλώσεων, που όπως κάθε χρόνο καλύπτουν κάθε ηλικία και γούστο.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου