Χρηματοδότηση 250.000 ευρώ σήκωσε η Food Οxy΄s

Τελευταία ενημέρωση: 2019-09-18, 16:45:39
(Από αριστερά) Η Κατερίνα Πραματάρη, ο Δημήτρης Κουρέτας, ο Φώτης Τέκος και η Μαρία Κανάκη
Χρηματοδότηση 250.000 ευρώ σήκωσε η Food Οxy΄s

«Στη Food Oxy΄s βρήκαμε μία ομάδα με διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό προφίλ» ανέφερε η partner της Uni Fund Κατερίνα Πραματάρη

 

Χρηματοδότηση ύψους 250.000 ευρώ, που θα της επιτρέψει την εξάπλωσή της στην ελληνική αγορά, σήκωσε η spin-off εταιρεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Food Oxy’s η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της βιολειτουργικής διατροφής και του ανθρώπινου μεταβολισμού.

Η Food Oxy’s προσφέρει υπηρεσίες προσδιορισμού των αντιοξειδωτικών στον άνθρωπο, με στόχο την εξασφάλιση της ευεξίας μέσω εξατομικευμένης προσέγγισης στη διατροφή. Η εταιρεία έχει αναπτύξει τεχνολογία που επιτρέπει τον προσδιορισμό των αντιοξειδωτικών με την ανάλυση μιας σταγόνας αίματος. Η αιμοληψία πραγματοποιείται με φορητό εξοπλισμό που αποτελεί κατοχυρωμένη πατέντα της εταιρείας, ενώ τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα σε λιγότερο από 30 λεπτά. Βάσει των αποτελεσμάτων, η Food Oxy’s είναι σε θέση να δημιουργεί εξατομικευμένα διατροφικά πλάνα με στόχο την επίτευξη καλύτερης υγείας και ευεξίας.

Η χρηματοδότηση από το Uni Fund, ύψους 250.000 ευρώ, θα αξιοποιηθεί για την εξάπλωση των υπηρεσιών της εταιρείας στην ελληνική αγορά, την περαιτέρω ανάπτυξη και επικοινωνία του portfolio των υπηρεσιών της εταιρείας και την έξοδο σε διεθνείς αγορές. «Το Uni Fund μας άλλαξε τη ζωή, κράτησε τους φοιτητές μου στην Ελλάδα και πλέον δημιουργούμε κάτι μοναδικό στον χώρο του τροφίμου, αλλά και της βιολειτουργικής διατροφής», αναφέρει ο καθηγητής του τμήματος Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας υπό την καθοδήγηση του οποίου λειτουργεί η Food Oxy’s.

«Στη Food Oxy’s βρήκαμε μία ομάδα με διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό προφίλ και ερευνητικά αποτελέσματα με ευρεία εφαρμογή στον χώρο της ανθρώπινης υγείας και ευεξίας, μιας αγοράς δισεκατομμυρίων που τρέχει με μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης. Η εταιρεία κινείται με πολύ γρήγορα βήματα, τα μηνύματα από την αγορά είναι πολύ ενθαρρυντικά και είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την πορεία της εταιρείας εντός και εκτός Ελλάδας», αναφέρει από την πλευρά της η partner του Uni Fund Κατερίνα Πραματάρη η οποία γνώρισε την εταιρεία στο περίπτερο του Π.Θ. στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι το Uni Fund δημιουργήθηκε μέσω του Υπερταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (Equifund), μια επενδυτική πρωτοβουλία του Ελληνικού Κράτους και του European Investment Fund(EIF). Στόχος του Εquifund είναι να διευκολύνει την πρόσβαση των μικρομεσαίων κυρίως επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, με τη δημιουργία Κεφαλαίων Επιχειρηματικών Συμμετοχών στην Ελλάδα, σε συνεργασία με εξειδικευμένους ενδιάμεσους χρηματοδοτικούς φορείς.

Επέκταση της Food Oxys

Τις υπηρεσίες της εταιρείας έχουν ήδη χρησιμοποιήσει μεγάλα αθλητικά σωματεία, πρόσφατα μάλιστα ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ είχε φιλοξενήσει δημοσίευμα για τη συνεργασία με ποδοσφαιρικές ομάδες, ενώ σύντομα αναμένεται η διάθεση των υπηρεσιών σε ξενοδοχεία πολυτελείας, γυμναστήρια και άλλους χώρους. Πολύ πρόσφατα η Food Oxy’s ξεκίνησε μια πρωτοποριακή συνεργασία με τη μεγαλύτερη διαιτολογική κλινική στην Ευρώπη, την Buchinger Clinic, πραγματοποιώντας αναλύσεις για την αποτελεσματικότητα της διατροφής που ακολουθούν οι επισκέπτες κατά τη διαμονή τους στην κλινική. Η Food Oxy’s πραγματοποιεί αιμοληψίες πριν την έναρξη των διατροφοθεραπειών και αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους, καλλιεργεί τα κύτταρα και εντοπίζει τα γονίδια που άλλαξαν έκφραση, στοχεύοντας σ’ αυτά που έχουν σχέση με κυτταροπροστασία και αντιγήρανση.

Η Food Oxy’s επίσης παρέχει υπηρεσίες ανάλυσης αντιοξειδωτικών σε τρόφιμα, που επιτρέπουν την αξιολόγηση της ποιότητας των προϊόντων. Οι υπηρεσίες αυτές απευθύνονται σε παραγωγούς και εμπόρους και παρέχουν πολύτιμη πληροφόρηση για τη διαμόρφωση των τιμών εμπορίας των προϊόντων. Γι’ αυτή την υπηρεσία έντονο ενδιαφέρον έχουν ήδη εκφράσει μεγάλες εταιρείες τροφίμων, αλυσίδες supermarket, καθώς και εστιατόρια.

Την ιδρυτική ομάδα της Food Oxy’s αποτελούν διακεκριμένοι ερευνητές με πολυετή εμπειρία στον χώρο της βιοχημείας της διατροφής και του ανθρώπινου μεταβολισμού. Απόφοιτοι του τμήματος Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας, οι Νίκος Γκουτζουρέλας, Μαρία Κανάκη και Φώτης Τέκος, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα, έχουν δημοσιεύσει περισσότερες από 180 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά παγκόσμιου κύρους.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
8
=