ΤΟΠΙΚΑ

Ιντριγκες για τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Βόλου

ιντριγκες-για-τα-ταμειακά-διαθέσιμα-τ-372004

Στη χθεσινή οικονομική επιτροπή – Με θετικό πρόσημο η εκτέλεση του προϋπολογισμού 2019

Με θετικό πρόσημο έκλεισε το δεύτερο τρίμηνο του προϋπολογισμού για το τρέχον έτος στον Δήμο Βόλου. Οπως τονίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, υπάρχει θετική απόκλιση από τον στόχο συνολικά 14,24% και ως προς τα έσοδα κατά 7,06% και ως εκ τούτου δεν απαιτείται αναμόρφωσή του.

Παρ’ όλα αυτά ο επικεφαλής της παράταξης της β’ ελάσσονος μειοψηφίας, Αποστόλης Παπαδούλης στην τοποθέτησή του μίλησε για «αργή εξέλιξη του προϋπολογισμού» και εξέφρασε την απορία «πώς θα καλυφθούν τα κενά;». Εκανε λόγο για χαμηλά ποσοστά επενδύσεων, πληρωμών και εισπράξεων, ενώ έθεσε και ζήτημα αποθεματικού, το οποίο όπως είπε είναι 23.000 ευρώ κι όχι 21 εκατ. ευρώ, όπως παρουσιάζει ο Δήμος Βόλου.

«Εχουμε θετικό πρόσημο στη στοχοθεσία, που σημαίνει ότι ο προϋπολογισμός εξελίσσεται ομαλά και το ταμειακό μας αποτέλεσμα είναι 21 εκατ. ευρώ», απάντησε ο πρόεδρος της επιτροπής και αντιδήμαρχος Οικονομικών Αρης Σαββάκης.

«Αν ήμασταν εκτός στόχων θα είχε ανάψει κόκκινο στο παρατηρητήριο, από το οποίο ελέγχεται ο προϋπολογισμός», είπε από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιώργος Βλιώρας.

Ο κ. Παπαδούλης όμως επέδειξε ιδιαίτερη επιμονή ως προς το αποθεματικό, με τη διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου Βάσω Παπαδανιήλ να απαντά: «Επανειλημμένως και τεχνηέντως επιχειρείται διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Αυτή τη στιγμή τα χρηματικά διαθέσιμα του Δήμου Βόλου είναι 21 εκατ. ευρώ και αυτά είναι ονοματισμένα για την εκτέλεση έργων. Είναι στη διάθεση του Δήμου. Αν αποφασίσει ο Δήμος να αλλάξει ένα έργο μπορεί με απόφαση δημοτικού συμβουλίου να ονοματίσει τα διαθέσιμα σε άλλον κωδικό».

«Αν ρωτήσετε τον ταμία «ποιο είναι το ταμείο σου;», θα σου πει 21 εκατ. ευρώ», συμπλήρωσε από την πλευρά του ο κ. Βλιώρας.

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκαν το πρακτικό του διαγωνισμού για τον εξοπλισμό πρόσβασης και εξυπηρέτησης των αναγκών ατόμων με αναπηρίες σε παραλίες του Δήμου Βόλου, προϋπολογισμού 198.548,80 ευρώ, η αγορά φυτών προϋπολογισμού 151.039,76 ευρώ, η αναγόμωση πυροσβεστήρων στα σχολικά και δημοτικά κτίρια προϋπολογισμού 15.852,41 ευρώ, αλλά και η προμήθεια αντλιών, φίλτρων και υλικών για τη συντήρηση των σιντριβανιών του Δήμου Βόλου.

Το τσίρκο Medrano στον Βόλο

Από σήμερα έως και τις 30 Σεπτεμβρίου το τσίρκο Medrano, χωρίς ζώα, θα δίνει παραστάσεις στο Πεδίον του Αρεως. Για το στήσιμο των σκηνικών εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή η παραχώρηση χώρου έναντι ποσού 1.500 ευρώ.

Από τις μειοψηφίες διατυπώθηκαν ενστάσεις ως προς το χαμηλό τίμημα, ωστόσο ο εκπρόσωπος της ΛΑΣ Αποστόλης Ριζόπουλος έθεσε ζήτημα ασφάλειας.

«Πρόσφατα είχαμε στον Αλμυρό ένα τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ. Επειδή το νομικό πλαίσιο για την ασφάλεια των θεατών και των ίδιων των εργαζομένων είναι διάτρητο, θα πρέπει ο Δήμος Βόλου να λάβει μέτρα για τον έλεγχο όλων των δικαιολογητικών και των εγκαταστάσεων του τσίρκου», σημείωσε ο κ. Ριζόπουλος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου