ΤΟΠΙΚΑ

Σαββατοκύριακα ξεγνοιασιάς για μαθητές

σαββατοκύριακα-ξεγνοιασιάς-για-μαθη-374930

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα στα Δημοτικά Σχολεία, το οποίο ορίζει ότι η τσάντα παραμένει στο σχολείο

Σαββατοκύριακα ξεγνοιασιάς για μαθητές, που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο, εξασφαλίζει και φέτος το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας «Η τσάντα στο σχολείο». Τα σχολικά… βάρη θα παραμένουν για δύο Σαββατοκύριακα τον μήνα στις αίθουσες διδασκαλίας και οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να περνούν δύο ξέγνοιαστα Σαββατοκύριακα με παιχνίδι και χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους, χωρίς διάβασμα και κατ’ οίκον εργασίες.

Ο θεσμός εφαρμόζεται φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και μάλιστα σύμφωνα με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργο Πολύζο, αναμένεται να ξεκινήσει από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Κάθε σύλλογος διδασκόντων θα κληθεί να συνεδριάσει και να αποφασίσει ποια δύο Σαββατοκύριακα κάθε μήνα οι μαθητές θα αφήνουν τις σάκες τους στο σχολείο.

Από την πρώτη στιγμή εφαρμογής του το πρόγραμμα είχε γίνει αποδεκτό με ενθουσιασμό από τους μαθητές και την πλειονότητα των γονέων, χωρίς να λείπουν φυσικά και γονείς που δεν θέλησαν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα.

Στόχος της «τσάντας στο σχολείο» είναι να δοθεί χρόνος στα παιδιά για τις οικογένειές τους και να απασχοληθούν με δραστηριότητες του ενδιαφέροντός τους, χωρίς το άγχος της μελέτης ή της εργασίας στο σπίτι.

Σίτιση

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει και η παροχή σχολικού πρωινού από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος. Σύμφωνα με τον κ. Πολύζο κάθε σχολείο έχει τον δικό του εντεταλμένο ιερέα, με τον οποίο επικοινωνούν απευθείας οι διευθυντές των σχολείων και αναφέρουν για πόσα παιδιά θα πρέπει να αναληφθεί μέριμνα για το πρωινό και για τον τρόπο παροχής του.

Σε αναμονή εξάλλου βρίσκεται και ο εργολάβος για τα μεσημεριανά γεύματα που θα παρέχονται σε 19 Δημοτικά Σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος. Η απόφαση για το πρόγραμμα ορίζει ότι το μεσημεριανό γεύμα θα προσφέρεται φέτος σε 19 σχολεία έναντι των 18 πέρυσι. Πρόκειται για τα εξής σχολεία 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 8ο, 9ο, 10ο και 11ο Δημοτικά Σχολεία Ν. Ιωνίας και 5ο, 9ο, 14ο, 15ο, 17ο, 18ο, 19ο, 24ο και 29ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου.

Το γεύμα θα προσφέρεται σε όσα παιδιά προσκομίζουν βεβαιώσεις των γονέων τους ότι επιθυμούν να σιτίζονται στο σχολείο. Το τραπέζι θα στρώνεται και θα γίνεται καθημερινά το μισάωρο από 1:15 έως 1:45 μ.μ. Ο χρόνος υλοποίησης του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» διαρκεί ώς τις 13.45 για τους μαθητές που δεν παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα, οπότε και αποχωρούν από το σχολείο. Για τους μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι στο ολοήμερο πρόγραμμα, το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» λήγει, όπως ορίζεται στο ισχύον πρόγραμμα του ολοημέρου, στις 14.00.

Εν αναμονή πρόσκλησης για τα κενά

Εν αναμονής πρόσκλησης από το Υπουργείο Παιδείας για τη δήλωση των κενών εκπαιδευτικών στα σχολεία βρίσκεται η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Οπως είναι γνωστό η νέα σχολική χρονιά βρήκε τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία με ελλείψεις σε δέκα περίπου εκπαιδευτικούς. «Περιμένουμε να έρθει η πρόσκληση για να δηλώσουμε τα κενά μας και να κινηθούν οι διαδικασίες κάλυψής τους με την πρόσληψη επιπλέον αναπληρωτών», σημείωσε ο κ. Πολύζος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου