ΤΟΠΙΚΑ

Λουκέτο σε κατάστημα στον Βόλο: Πωλούσε προϊόντα ληγμένα προ διετίας!

λουκέτο-σε-κατάστημα-στον-βόλο-πωλούσ-375290

«Για 5 – 6 προϊόντα κλείνει μία επιχείρηση;» η απορία της συζύγου του ιδιοκτήτη, που χαρακτήρισε την απόφαση υπερβολική

Λουκέτο, αν όχι το πρώτο τα τελευταία χρόνια, ένα από τα ελάχιστα, επέβαλε στη χθεσινή πρώτη για τη νέα θητεία συνεδρίασή της η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με είδη ξηρών καρπών και ζαχαρωδών στο πολεοδομικό συγκρότημα που πουλούσε ληγμένα προϊόντα. Η σύζυγος του ιδιοκτήτη της επιχείρησης που έδωσε το «παρών» στη συνεδρίαση υποστήριξε ότι τα ληγμένα προϊόντα δεν ήταν ζωικής προέλευσης για να είναι επικίνδυνα για την υγεία και χαρακτήρισε υπερβολική την απόφαση του σφραγίσματος για 5 – 6 προϊόντα.

Οπως έγινε γνωστό στη διάρκεια της συνεδρίασης στο κατάστημα είχε γίνει έλεγχος από τη διεύθυνση εμπορίου, η οποία εντόπισε ληγμένα προϊόντα από διετίας που διαθέτονταν προς πώληση. Σύμφωνα με την υπηρεσία ο έλεγχος στην πρώτη φάση δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί καθώς ο ιδιοκτήτης εκδίωξε τους υπαλλήλους από το κατάστημά του. Στελέχη της διεύθυνσης ζήτησαν τη συνδρομή αστυνομίας και έκαναν νέο έλεγχο στο κατάστημα δίνοντας μάλιστα προθεσμία στον ιδιοκτήτη να αποσύρει τα ληγμένα προϊόντα.

Σε επανέλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι τα ληγμένα προϊόντα εξακολουθούσαν να βρίσκονται στα ράφια προς πώληση. Επιβλήθηκε ποινή σφραγίσματος του καταστήματος για μερικές ημέρες, ο ιδιοκτήτης όμως κατηγορείται ότι παραβίασε τους όρους της σφράγισης και επέστρεψε στο κατάστημα το οποίο συνέχισε να λειτουργεί.

Χθες, στην Ε.Π.Ζ. ήρθε εισήγηση για την οριστική διακοπή της λειτουργίας του. Η σύζυγος του ιδιοκτήτη ισχυρίστηκε ότι εκείνη είναι αρμόδια για τον έλεγχο των προϊόντων αλλά δεν μπόρεσε να είναι συνεπείς επειδή είχε σπάσει το πόδι της. Δικαιολογώντας μάλιστα τη συμπεριφορά του συζύγου που εκδίωξε τους ελεγκτές από το μαγαζί υποστήριξε ότι ήταν σε κατάσταση έντονης ψυχολογικής φόρτισης. «Ηταν 5 ή 6 προϊόντα όχι ζωικής αλλά φυτικής προέλευσης. Επί οκτώ χρόνια που λειτουργεί η επιχείρηση δεν έχει ούτε μία παρανομία. Και για πέντε προϊόντα θα κλείσετε μια επιχείρηση; Είναι υπερβολικό» υποστήριξε τη θέση της η σύζυγος του ιδιοκτήτη.

Η απόφαση για τη σφράγιση του καταστήματος ήταν ομόφωνη.

Πράσινο φως για ΓΠΣ Βόλου

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε ομόφωνα η σημειακή τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Βόλου, στο οποίο διαπιστώθηκαν σφάλματα από το 2017. Αυτά αφορούν σε μικρές περιοχές οικοδομικών τετραγώνων, περιοχές εντός σχεδίου κι ήδη διαμορφωμένες, αποφάσεις τροποποίησης ρυμοτομικού σχεδίου και λανθασμένες ενδείξεις επί των χαρτών. «Σε όλες τις περιπτώσεις διορθώσεων ή βελτιώσεων λήφθηκε υπόψη η ανάγκη διατήρησης του ισοζυγίου κοινοχρήστων χώρων και πρασίνου και δεν τίθεται κανένα θέμα αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον», τονίζεται στην εισήγηση της υπηρεσίας.

Σημαντική χαρακτήρισε τη μελέτη η εκπρόσωπος της παράταξης «Βόλος, Εξυπνη Πόλη», Βιολέτα Μήτρου τασσόμενη υπέρ των διορθώσεων που προτείνονται και ζητώντας να ασκηθούν πιέσεις προς την περιφέρεια για την έγκρισή τους. Υπέρ των διορθώσεων στη μελέτη τάχθηκαν και οι Φωτεινή Κοκκινάκη από την παράταξη «Μαζί για τον Βόλο» και Αννα Μαρία Κλειδωνάρη Παπαδημητρίου από την παράταξη «Βόλος, Ανατροπή, Δημιουργία».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου