ΤΟΠΙΚΑ

Ορκίστηκαν χθες 52 μόνιμοι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα Βόλου

ορκίστηκαν-χθες-52-μόνιμοι-εργαζόμενοι-376358

Υπολείπονται εννέα ακόμη μέσω της προκήρυξης 3Κ – Από σήμερα αναλαμβάνουν καθήκοντα

Με μόνιμο προσωπικό ενισχύεται από σήμερα η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου. Χθες το πρωί ορκίστηκαν στο δημαρχείο παρουσία του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου και του αντιδημάρχου Θάνου Θεοδώρου 52 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν μέσω της προκήρυξης 3Κ για να στελεχώσουν την υπηρεσία καθαριότητας.

Επιπλέον εννέα εργαζόμενοι που προορίζονται για την υπηρεσία αναμένεται να παρουσιαστούν για να αναλάβουν καθήκοντα μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο. Πρόκειται για μόνιμους υπαλλήλους που προσλήφθηκαν κατ’ εξαίρεση και θα πληρώνονται από τα δημοτικά ταμεία.

Σε σύσκεψη που είχε χθες ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιώργος Πράττος το πρωί με τους προϊσταμένους των τμημάτων στην υπηρεσία καθαριότητας αποφασίστηκε η κατανομή των εργαζομένων. Από το σύνολο των εργαζομένων στον τομέα της αποκομιδής θα απασχοληθούν 16 εργάτες στον Βόλο, εννέα στη Ν. Ιωνία, δύο στη Ν. Αγχίαλο, ένας στην Αισωνία, τρεις στην Αγριά και τρεις στην Πορταριά.

Επίσης από τους οδηγούς επτά θα απασχοληθούν στον Βόλο, ένας στη Ν. Ιωνία, δύο στη Ν. Αγχίαλο και ένας στην Πορταριά και έξι ακόμη χειριστές θα βρίσκονται στους κοινόχρηστους χώρους.

Για τους οδηγούς απορριμματοφόρων και τους χειριστές προβλέπεται εκπαίδευση και στη συνέχει αναλαμβάνουν καθήκοντα.

Καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων

Συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας προχώρησαν προχθές το βράδυ σε καθαρισμό και πλύσιμο κεντρικών σημείων της πόλης και συγκεκριμένα στην Αγίου Νικολάου, στην Ερμού και στη διαδρομή ΑμεΑ της Ιωλκού.

Πρόκειται για πρόγραμμα που εφαρμόζεται μία φορά τον μήνα σε κεντρικά σημεία. Ομως χθες, την επομένη του καθαρισμού, στην οδό Αγίου Νικολάου η εικόνα του πεζοδρομίου μπροστά από τους κάδους ήταν απογοητευτική. Παρά την καθαριότητα που έγινε, ασυνείδητοι βγάζοντας τις σακούλες των απορριμμάτων άφησαν νέα αποτυπώματα στα πλακάκια ακυρώνοντας την προσπάθεια που δεν συντηρήθηκε ούτε για λίγες ώρες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου