ΤΟΠΙΚΑ

Ευχές, κόντρες και πειράγματα στην «πρώτη» του νέου δημοτικού συμβουλίου Βόλου

ευχές-κόντρες-και-πειράγματα-στην-πρ-380738

Ορίστηκαν τα διοικητικά συμβούλια δημοτικών οργανισμών, επιχειρήσεων και επιτροπών

Ευχές για τη νέα θητεία, κόντρες, παραιτήσεις και… πειράγματα. Ολα τα είχε η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τη νέα τετραετία, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα για τη συγκρότηση των διοικητικών συμβουλίων των δημοτικών οργανισμών, επιχειρήσεων και επιτροπών.

Τη συνεδρίαση άνοιξε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος ο οποίος ευχήθηκε δημιουργική τετραετία και ζήτησε από τις αντιπολιτεύσεις να συμμετέχουν με δημιουργικές προτάσεις. «Εδώ και 4,5 χρόνια οι αντιπολιτεύσεις περιορίστηκαν στην άγονη κριτική και αυτό τους οδήγησε στο σπίτι τους. Εισέπραξαν αυτό που τους άξιζε», είπε και επιτέθηκε εναντίον του κ. Θεολόγου Διαμαντένια από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ο οποίος κατηγορήθηκε ότι σε πρόβλημα που εντοπίστηκε στο αποχετευτικό της Ν. Αγχιάλου πήγε πάνω από το έργο και έβγαζε φωτογραφίες. «Δεν έχετε καμία αρμοδιότητα. Υπάρχουν αρμόδιοι να ελέγξουν», είπε ο κ. Μπέος σε αυστηρό τόνο προκαλώντας την αντίδραση του κ. Διαμαντένια: «Ψεύδεστε. Ούτε φωτογραφίες έβγαλα ούτε τίποτα. Αυτά είναι στη φαντασία σας. Ακόμη όμως κι αν έλεγχα, αυτό το υπαγορεύει η θέση μου».

Κόντρα καταγράφτηκε και μεταξύ των κ.κ. Μπέου και Απ. Ριζόπουλου επικεφαλής της ΛΑΣ. Ο δεύτερος ζήτησε την εκπροσώπηση της παράταξης στα διοικητικά συμβούλια οργανισμών και επιχειρήσεων όπου βάσει Νόμου η ΛΑΣ δεν συμμετέχει. «Θα το σκεφτούμε προς τη θετική κατεύθυνση και θα σας απαντήσουμε στο τέλος της εβδομάδας», δεσμεύτηκε ο κ. Μπέος για την περίπτωση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, όταν όμως ο κ. Ριζόπουλος ψήφισε αρνητικά, το κλίμα άλλαξε. «Δεν μπορούμε να συνεργαζόμαστε με ανθρώπους με μόνιμο αρνητισμό, Εφεξής η απάντηση θα είναι όχι», είπε ο δήμαρχος απευθυνόμενος στον επικεφαλής της ΛΑΣ. Ο κ. Ριζόπουλος κατηγόρησε τον κ. Μπέο για αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά. «Τη σύσταση των επιτροπών ορίζει ο Νόμος. Και βάσει αυτού η πλειοψηφία έχει τον πρώτο λόγο. Αυτό σημαίνει δημοκρατία. Καταντήσαμε στον Βόλο να κάνουν κουμάντο οι λίγοι», απάντησε.

Ενταση προκλήθηκε και με τον επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» Ιάσονα Αποστολάκη ο οποίος ζήτησε να αναβληθεί η σύσταση των διοικητικών συμβουλίων καθώς επίκειται αλλαγή του νόμου και θα χρειαστεί ανάκληση των αποφάσεων. «Αποφασίζουμε με βάση αυτά που ισχύουν σήμερα. Αν αλλάξει, θα αλλάξουμε τις αποφάσεις. Εσείς κάντε προσφυγές όπως ξέρετε», απάντησε ο κ. Μπέος. Λίγο πριν την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Αποστολάκης δέχθηκε πείραγμα από τον αντιδήμαρχο, Χρήστο Στεφόπουλο που του έκανε δώρο μαρκαδόρους «για να χρωματίσει την πόλη». Τα… δώρα ο κ. Αποστολάκης παρέδωσε στους υπαλλήλους του τμήματος πρακτικών του δημοτικού συμβουλίου.

Παραίτηση Θέμη Τζούνη

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την παραίτησή του από πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ υπέβαλε ο κ. Θέμης Τζούνης. Ο κ. Τζούνης ευχαρίστησε από καρδιάς τον δήμαρχο για την τιμητική θέση, εξήγησε ωστόσο ότι λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί.

Με ελλείψεις τα διοικητικά συμβούλια

Στη συνέχεια έγινε ορισμός των διοικητικών συμβουλίων δημοτικών επιχειρήσεων, οργανισμών και επιτροπών αν και με ελλείψεις καθώς οι μειοψηφίες άφησαν για τις επόμενες ημέρες τον ορισμό ορισμένων μελών.

Στην επιτροπή λαϊκών αγορών πρόεδρος ορίστηκε ο Τάσος Μπατζιάκας και μέλος ο Γ. Πράττος και από τις μειοψηφίες οι Φωτεινή Κοκκινάκη και Βασίλης Ντακούμης.

Στη ΔΕΥΑΜΒ πρόεδρος αναλαμβάνει ο Αχιλλέας Μπέος, αντιπρόεδρος ο Τρ. Γκογκινούδης, μέλη οι κ.κ. Αργ. Κοπάνας, Νατάσσα Μορφογιάννη και Δέσποινα Κότογλου (αναπληρωματικοί Γεωργία Τοκαλή- Μποντού, Σοφία Χάλαρη, Θέμης Τζούνης και Μιχ. Καπουρνιώτης) και από τις μειοψηφίες οι κ.κ. Νάνσυ Καπούλα και Λεων. Μαυρογιάννης (αναπληρωματικοί οι κ.κ. Βιολέτα Μήτρου και Φωτεινή Κοκκινάκη αντίστοιχα).

Στην ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ πρόεδρος αναλαμβάνει η Νατάσσα Μορφογιάννη, αντιπρόεδρος ο Αποστόλης Ζαρκάδας Βεργής και μέλος η Βούλα Αναγνώστου (αναπληρωματικοί Χρ. Στεφόπουλος, Απ. Μαλαματίνης και Θαν. Σταυρίδης) και από τις μειοψηφίες ο Χρ. Ιγγλέσης με αναπληρωματικό τον Μπάμπη Ζάχο.

Στον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ πρόεδρος ορίστηκε ο Ανδρέας Ζέρβας, αντιπρόεδρος ο Απ. Νάσιος και μέλη οι κ.κ. Γεωργία Μποντού- Τοκαλή, Νατάσσα Μορφογιάννη και Θανάσης Σταυρίδης (αναπληρωματικοί Σοφία Χάλαρη, Δέσποινα Κότογλου, Στέφανος Κάλλης, Χρ. Στεφόπουλος και Τρ. Γκογκινούδης).

Στο Δ.Σ. του Μουσείου Αλ. Δάμτσα πρόεδρος ορίστηκε ο Αρη Σαββάκης (αναπληρωματικός Τάσος Μπατζιάκας) και μέλος ο Απ. Νάσιος (αναπληρωματικός Απ. Ζαρκάδας- Βεργής) και από τις μειοψηφίες η Σόνια Χαρανά με αναπληρωματικό τον Ιάσονα Αποστολάκη.

Στην Επιτροπή Διαβούλευσης θα προεδρεύει ο Γιώργος Μουλάς και θα συμμετέχουν οι κ.κ. Θ. Θεοδώρου (πλειοψηφία) και από τις μειοψηφίας οι κ.κ. Β. Ζαχείλας και Διαλεχτή Τσιτούμη.

Στην Εκτελεστική Επιτροπή ορίστηκαν από τις μειοψηφίες οι κ.κ. Μπάμπης Ζάχος (αναπληρωματικός Στ. Φάτσης) και Ιάσονας Αποστολάκης (αναπληρωματικός Λεων. Μαυρογιάννης).

Στην Επιτροπή Τουριστικής Προβολής πρόεδρος ορίστηκε ο Τάσος Μπατζιάκας (αναπληρωματικός Αρης Σαββάκης) και μέλος ο Κων. Λούλης (αναπληρωματικός Απ. Νάσιος) και από τις μειοψηφίες οι κ.κ. Χριστ. Ιγγλέσης (Στ. Φάτσης αναπληρωματικός), Ελένη Παπαθανασίου, Δη, Τσιμπανάκος και Απ. Παπαδούλης.

Στην Καλλιτεχνική Επιτροπή θα προεδρεύει ο Γιώργος Μουλάς και θα συμμετέχει ο Κων. Λούλης ενώ από τις μειοψηφίες θα συμμετέχουν οι κ.κ. Αφροδίτη Γάντζου και Σούλα Βακουφτσή.

Στον ΣΥΔΙΣΑ πρόεδρος προτείνεται ο Κώστας Γανωτής, αντιπρόεδρος ο Στ. Κάλλης, μέλος ο Γιώργος Πράττος και από τις μειοψηφίες η Νάνσυ Καπούλα.

Στην Επιτροπή Διενέργειας Δημοπρασιών για την εκποίηση ή εκμίσθωση πραγμάτων του Δήμου Βόλου τακτικά μέλη ορίστηκαν οι κ.κ. Απ. Μαλαματίνης και Ανδρ. Ζέρβας και αναπληρωματικά οι κ.κ. Χρ. Στεφόπουλος και Λεων. Μαυρογιάννης.

Στην Επιτροπή για το Κοινωνικό Παντοπωλείο πρόεδρος ορίστηκε η κ. Βούλα Αναγνώστου και μέλος ο Απ. Ζαρκάδας Βεργής και από τις μειοψηφίες η κ. Σούλα Βακουφτσή.

Στο Συμβούλιο Ενταξης Μεταναστών πρόεδρος ορίστηκε ο Γ. Μουλάς και μέλος ο Τάσος Μπατζιάκας και αναπληρωματικοί τους η Βούλα Αναγνώστου και η Νατάσσα Μορφογιάννη. Από τις μειοψηφίες μέλη ορίστηκαν ο Χριστ. Ιγγλέσης (αναπληρωματική η Σόνια Χαρανά), η Ελένη Παπαθανασίου (αναπληρωματική η Φωτεινή Κοκκινάκη), Αννα Μαρία Παπαδημητρίου (αναπληρωματικός Δ. Τσιμπανάκος) και Βασίλης Ντακούμης (αναπληρωματικός Θεοδ. Τσαλούχας).

Στη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας πρόεδρος ανέλαβε η Βιολέτα Καντόλα και στην Επιτροπή εκτίμησης μοναδιαίας αξίας ζώου ή προϊόντος τακτικό μέλος ορίστηκε ο Χρ. Στεφόπουλος με αναπληρωματικό τον Γ. Πράττο.

Στην Επιτροπή Ονομασίας Συνοικιών, Οδών και Πλατειών πρόεδρος ανέλαβε ο Γ. Μουλάς και συμμετέχουν από την πλειοψηφία οι κ.κ. Κ. Λούλης και Ανδρ. Ζέρβας και από τις μειοψηφίες η κ. Φωτεινή Κοκκινάκη.

Στην Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας πρόεδρος αναλαμβάνει ο Θανάσης Σταυρίδης και μέλη (σε παρένθεση οι αναπληρωματικοί) οι Βούλα Αναγνώστου (Γ. Τόρης), Θ. Θεοδώρου (Τ. Μπατζιάκας), Δέσποινα Κότογλου (Απ. Ζαρκάδας) και από τις μειοψηφίες Μπάμπης Ζάχος (Σόνια Χαρανά), Φωτεινή Κοκκινάκη (Διαλεχτή Τσιτούμη), Σούλα Βακουφτσή( Δ. Τσιμπανάκος), Θεοδ. Τσαλούχας (Απ. Ριζόπουλος).

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου