ΤΟΠΙΚΑ

Στόχος η νομιμοποίηση των λιμανιών του Δήμου Ν. Πηλίου

στόχος-η-νομιμοποίηση-των-λιμανιών-το-381946

Από τους πρώτους στόχους της δημοτικής αρχής Νοτίου Πηλίου, που υπογράφει μνημόνιο συνεργασίας με τον Ο.Λ.Β.

Η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Νοτίου Πηλίου και του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, ο οποίος θα παρέχει την απαιτούμενη τεχνογνωσία για τη νομιμοποίηση των λιμανιών στην περιοχή, είναι από τις αρχικές αποφάσεις, που θα κληθεί να εγκρίνει στην πρώτη του συνεδρίαση εντός των επόμενων ημερών το δημοτικό συμβούλιο.

Ο δήμαρχος Μιχάλης Μιτζικός είχε εκ νέου συνάντηση με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, από την οποία και ζήτησε τη στήριξη του Δήμου για να μπορέσει να ετοιμάσει τις μελέτες νομιμοποίησης των λιμανιών. Σύμφωνα με τον κ. Μιτζικό με εξαίρεση το λιμάνι του Πλατανιά και μέρος του λιμανιού της Αγίας Κυριακής, σε όλον τον υπόλοιπο Δήμο τα λιμάνια δεν είναι νομιμοποιημένα. Αυτό σημαίνει ότι σε Κάτω Γατζέα, Κ. Νερά, Αφησσο, Μηλίνα, Λεφόκαστρο δεν μπορούν να γίνουν ούτε αναπλάσεις, ούτε βελτιώσεις, ούτε καν απλές εργασίες ασφαλτόστρωσης. «Ο Ο.Λ.Β. έχει την τεχνογνωσία να προετοιμάσει τις μελέτες για τη νομιμοποίηση των λιμανιών», σημείωσε ο κ. Μιτζικός.

Ο ίδιος έθεσε και ζήτημα σύστασης Λιμενικού Γραφείου ή Ταμείου στον Δήμο προκειμένου να υπάρχει διαχείριση και εκμετάλλευσης της χερσαίας ζώνης. Επιπλέον όπως εκτιμά μέσα από το Λιμενικό Ταμείο θα μπορέσουν να διεκδικηθούν πόροι από τον «Φιλόδημο» για να δημιουργηθούν από αλιευτικά καταφύγια έως μαρίνες.

Εμφαση στην καθημερινότητα

Σύμφωνα με τον κ. Μιτζικό, στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα οριστούν τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των νομικών προσώπων, ενώ θα γίνει αναμόρφωση του προϋπολογισμού στην κατεύθυνση της ενίσχυσης με κωδικούς τομέων της καθημερινότητας, όπως η καθαριότητα, η οδοποιία και ο φωτισμός για την άμεση αντιμετώπιση αναγκών του Δήμου.

Κίνηση στρατηγικής σημασίας που δείχνει τη διάθεση αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων και την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών είναι σύμφωνα με τον κ. Μιτζικό και η επαναφορά της προκαταβολής των 1.000 ευρώ στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου