ΤΟΠΙΚΑ

Ταχυδρόμος θύμα αδέσποτου στη Νέα Ιωνία

ταχυδρόμος-θύμα-αδέσποτου-στη-νέα-ιων-384011

Η διανομή της αλληλογραφίας έμεινε στη μέση, όταν έπεσε με το δίκυκλό του στη Ν. Ιωνία και τραυματίστηκε

Σοβαρά τραυματίστηκε χθες το πρωί στη Ν. Ιωνία ταχυδρόμος, όταν δέχθηκε επίθεση από αδέσποτο σκύλο. Η διανομή της αλληλογραφίας έμεινε στη μέση, όταν ο άτυχος ταχυδρόμος έπεσε με το δίκυκλο υπηρεσιακό μοτοποδήλατο και θα παραμείνει για ορισμένο χρονικό διάστημα εκτός εργασίας μέχρι να αναρρώσει. Το νέο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα σχεδόν καθημερινά κρούσματα επίθεσης αδέσποτων σε διανομείς των ΕΛΤΑ που κάνουν μεροκάματο με κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

Ηταν περίπου στις 10:30 το πρωί, όταν ο 45χρονο διανομέας κινούνταν με το υπηρεσιακό μοτοποδήλατο για τη διανομή της αλληλογραφίας επί της οδού Φαναρίου. Μεγαλόσωμο, όπως περιγράφει, σκυλί άρχισε να του γαβγίζει αγριεμένο και να κινείται κατά πάνω του. «Αναγκάστηκα να αναπτύξω ταχύτητα. Το σκυλί το είχα να τρέχει από τη δεξιά προς εμένα πλευρά και να με πλησιάζει στη γάμπα. Αν ελάττωνα ταχύτητα θα με δάγκωνε. Βγήκα χωρίς να μειώσω ταχύτητα για να γλιτώσω από τον σκύλο στην Αγίου Νεκταρίου. Εστριψα αριστερά με κίνδυνο να παρασυρθώ από διερχόμενο αυτοκίνητο που ευτυχώς κινήθηκε προς διαφορετική κατεύθυνση. Δεν είχα προτεραιότητα, αλλά αν έκοβα θα με άρπαζε ο σκύλος. Εχασα την ισορροπία μου και έπεσα», περιγράφει τις στιγμές αγωνίας που έζησε ο ταχυδρόμος.

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο τραυματισμένος. Οπως διαπιστώθηκε, από την πτώση υπέστη ράγισμα στον θώρακα, θλάση στο γόνατο και εκδορές στον αγκώνα.

Το συμβάν κατέγραψε η Αστυνομία, ενώ δηλώθηκε στην υπηρεσία του ως εργατικό ατύχημα. Δεν είναι το μοναδικό. Τουλάχιστον έξι παρόμοια εργατικά ατυχήματα έχουν δηλωθεί τον τελευταίο καιρό στην υπηρεσία των ΕΛΤΑ και πολλαπλάσια είναι τα περιστατικά επιθέσεων που δέχονται ταχυδρόμοι χωρίς ευτυχώς να τραυματίζονται.

Από την υπηρεσία ζητήθηκε η συνδρομή της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου αλλά και του Δήμου Βόλου προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τα αδέσποτα που έχουν καταντήσει ο φόβος και ο τρόμος των ταχυδρομικών. «Ορισμένα σκυλιά αγριεύουν μόλις ακούν μηχανάκι και επιτίθενται. Το συγκεκριμένο ήταν πολύ αγριεμένο. Θα πρέπει δηλαδή να γίνει δυστύχημα για να υπάρξει ευαισθητοποίηση και να αντιμετωπιστεί το θέμα;», διερωτάται ο 45χρονος ταχυδρόμος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου