ΤΟΠΙΚΑ

Πραγματικότητα το όνειρο: Παραλήφθηκε το λεωφορείο για το ΕΕΕΕΚ Βόλου

πραγματικότητα-το-όνειρο-παραλήφθηκ-389175

Θα εγκαινιαστεί στον επίσημο αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά της Δευτεροβάθμιας στις εγκαταστάσεις του σχολείου

Ηταν 8 Οκτωβρίου 2018 όταν με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών με Αναπηρία ξεκινούσε στον Βόλο ένας ξεχωριστός μαραθώνιος αγάπης. Ενας μαραθώνιος αγάπης για τον συμμαθητή με αναπηρία, που στόχο είχε τη συγκέντρωση χρηματικού ποσού που θα επέτρεπε την αγορά λεωφορείου για τη μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο τους, στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βόλου, αλλά και στις δραστηριότητες που παρακολουθούν εκτός σχολικού περιβάλλοντος.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά, το όνειρο έγινε πραγματικότητα με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών με Αναπηρία να παραλαμβάνει το λεωφορείο, που μάλιστα αναμένεται να εγκαινιαστεί στον επίσημο για τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς που θα τελεστεί στο ΕΕΕΕΚ Βόλου.

«Ετσι όμορφα να ξεκινούν οι χρονιές μας. Το παραλάβαμε με πολλά χαμόγελα. Ενας χρόνος και το όνειρο έγινε πραγματικότητα!!! Θέλουμε να πιστεύουμε πως σύντομα θα ξεπεράσουμε και τις τελευταίες δυσκολίες για να γίνει πραγματικότητα το «Μετακίνηση για Ενταξη» και να το καμαρώνουμε στους δρόμους της πόλης. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την οικονομική και ηθική συμπαράσταση… Τίποτα δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη βοήθεια όλων σας. Μείνετε συντονισμένοι… Αμεσα στην αυλή του σχολείου θα έχετε την ευκαιρία να το δείτε από κοντά. Καλή σχολική χρονιά με υγεία και όραμα», ανάρτησε στο Facebook η πρόεδρος του Συλλόγου Ράνια Καρανικόλα.

Για την αγορά του λεωφορείου όλος ο Βόλος έγινε μια «αγκαλιά» προκειμένου να διασφαλιστεί το δικαίωμα στην ισότιμη πρόσβαση στη μόρφωση για τον μαθητή με αναπηρία. Με μικρότερες και μεγαλύτερες οικονομικές ενισχύσεις, πολίτες, ολόκληρα σχολεία, φορείς συνέβαλαν στον οικονομικό αγώνα και συγκέντρωσαν ποσό ύψους 95.000 ευρώ που επέτρεψε την αγορά λεωφορείου για τις ανάγκες μετακίνησης των μαθητών.

Το … ταμείο έκλεισε αρχές Ιανουαρίου και από τότε ξεκίνησε η διαδικασία για την αγορά του λεωφορείου. Διενεργήθηκε δημόσιος διαγωνισμός για την προμήθεια του λεωφορείου. Την πρώτη φορά κηρύχθηκε άγονος καθώς καμία από τις εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές δεν πληρούσε τις προδιαγραφές που είχαν τεθεί. Ακολούθησε δεύτερος διαγωνισμός μέσα από τον οποίο προέκυψε μειοδότης.

Το λεωφορείο 17 θέσεων που θα εξυπηρετεί τους μαθητές φυλάσσεται πλέον σε αποθήκη του Οργανισμού Λιμένος Βόλου που ήταν και ο μεγάλος χορηγός, μέχρι να έρθουν με ταχυμεταφορά τα συνοδευτικά έγγραφα και να μπορέσει ο Σύλλογος να εκδώσει αριθμούς και άδεια κυκλοφορίας.

«Πιστεύουμε ότι τα μπορέσουμε να έχουμε το λεωφορείο έτοιμο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Είμαστε τρισευτυχισμένοι», σχολίασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Καρανικόλα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου