ΤΟΠΙΚΑ

Εντονο ενδιαφέρον μετεγγραφών προς το Π.Θ.

εντονο-ενδιαφέρον-μετεγγραφών-προς-τ-389320

Εν αναμονή της εγκυκλίου για εγγραφές οι 1.362 επιτυχόντες της Μαγνησίας – Παράλληλα θα ξεκινήσουν και οι αιτήσεις για τη φοιτητική εστία

Εν αναμονή της εγκυκλίου για την έναρξη της διαδικασίας εγγραφής τους στα τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας βρίσκονται οι 1.362 επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων στη Μαγνησία. Εως και χθες το Υπουργείο Παιδείας δεν είχε ανακοινώσει την ημερομηνία έναρξης των εγγραφών που θα γίνουν από τους επιτυχόντες ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας https://eregister.it.minedu.gov.gr.

Οι φοιτητές θα εγγράφονται μέσω του Υπουργείου Παιδείας στα τμήματα που έχουν περάσει κάνοντας χρήση των προσωπικών τους κωδικών και δεν θα χρειαστεί να προσέρχονται στις γραμματείες των τμημάτων όπως ίσχυε παλιότερα.

Πάντως ήδη και πριν την έναρξη καλά – καλά των εγγραφών, έντονο είναι το ενδιαφέρον των μετεγγραφών από επιτυχόντες της Μαγνησίας που πέρασαν σε σχολές άλλων Πανεπιστημίων και επιθυμούν τη μετεγγραφή τους σε αντίστοιχα τμήματα του Βόλου. Επιτυχόντες που έχουν αδέρφια που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις ή περιπτώσεις επιτυχόντων σε τμήματα που όμως θέλουν να ξαναδώσουν πανελλαδικές διεκδικώντας την είσοδο στη σχολή της πρώτης προτίμησής τους, επιθυμούν την εγγραφή τους σε τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο, που αναμένεται και φέτος να δεχθεί πληθώρα αιτήσεων.

Σημειώνεται ότι οι μετεγγραφές θα γίνουν αφού ολοκληρωθούν οι εγγραφές των φοιτητών, με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας να αναμένεται στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου.

Η εγκύκλιος θα καθορίζει και τις προϋποθέσεις των μετεγγραφών που θα είναι οικονομικές με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη τυχόν δεύτερο παιδί της οικογένειας που σπουδάζει σε άλλη πόλη, η τριτεκνία και η πολυτεκνία.

40 δωμάτια για 2.038 φοιτητές

Παράλληλα με τις εγγραφές θα τρέξει και η προθεσμία για την κατάθεση αιτήσεων από φοιτητές που πληρούν τα κριτήρια για να διαμείνουν σε δωμάτια στη φοιτητική εστία Βόλου.

Ωστόσο η φοιτητική εστία στον Βόλο μπορεί να φιλοξενήσει έως και 40 φοιτητές, όταν μόνο οι πρωτοετείς στα τμήματα του Βόλου ανέρχονται σε 2.038 για την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά.

«Υπάρχει σημαντικός αριθμός φοιτητών που λαμβάνει το στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ. Δυστυχώς αυτά είναι τα δωμάτια που διαθέτει το Π.Θ. Σκέψεις υπάρχουν, μελέτες υπάρχουν, προς το παρόν όμως η φοιτητική εστία περιορίζεται στα 40 δωμάτια», ανέφερε ο αντιπρύτανης Γιάννης Θεοδωράκης.

Στη φοιτητική εστία γίνονται δεκτοί για διαμονή μόνο πρωτοετείς προπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου, που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας των οικογενειών τους και για ένα ακαδημαϊκό έτος.
Κριτήριο για την επιλογή και διαμονή των φοιτητών σε δωμάτιο της φοιτητικής εστίας είναι η οικονομική και οικογενειακή κατάστασή τους. Επίσης συνεκτιμώνται λόγοι υγείας καθώς και άλλες παράμετροι που επηρεάζουν την οικονομική κατάσταση της οικογένειας.

Δωρεάν σίτιση

Σήμερα Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου ανοίγει εκ νέου η ηλεκτρονική πλατφόρμα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την κατάθεση αιτήσεων δωρεάν σίτισης των φοιτητών. Η δωρεάν σίτιση αφορά σε προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και υποψήφιους διδάκτορες, που δεν υπέβαλαν αίτηση σίτισης για το ακαδημαϊκό έτος 2019 -2020, έως τον Ιούλιο.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 11:00π.μ. και θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στις 11:00π.μ.
Για τους φοιτητές που προέρχονται από το πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας και το πρώην ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας απαιτείται η χρήση του νέου ιδρυματικού τους λογαριασμού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Σημειώνεται ότι έως και τον Ιούλιο, μόλις 3.943 φοιτητές εκ των οποίων οι 1.331 από τον Βόλο κατέθεσαν αιτήσεις για την ενεργοποίηση των καρτών σίτισης προκειμένου από το νέο ακαδημαϊκό έτος να μπορούν να σιτίζονται δωρεάν στα φοιτητικά εστιατόρια που λειτουργούν από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου