ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεές άνω του ενός εκατ. ευρώ στο Νοσοκομείο Βόλου

δωρεές-άνω-του-ενός-εκατ-ευρώ-στο-νοσοκ-397086

Συνολικά 28 δωρεές δέχθηκε το Αχιλλοπούλειο την τελευταία τριετία – Σαν από «μηχανής θεοί» ευεργέτες κάλυψαν ανάγκες

Δωρεές, που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ, δέχθηκε την τελευταία τριετία το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Ανώνυμοι και επώνυμοι ευεργέτες ήταν εκείνοι που σε περίοδο οικονομικής κρίσης έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη και πρόσφεραν διόλου ευκαταφρόνητα χρηματικά ποσά για την κάλυψη αναγκών σε εξοπλισμό στο νοσοκομειακό ίδρυμα.

Σαν από… «μηχανής θεοί» εμφανίζονταν κάθε φορά που παρουσιαζόταν ανάγκη καλύπτοντας ανάγκες για τις οποίες θα έπρεπε να υπάρχει κρατική μέριμνα. Με τις δωρεές τους δεν έκαναν απλώς πιο εύκολη την καθημερινότητα των γιατρών που δίνουν τις δικές τους καθημερινές μάχες στην υπηρεσία του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ανακούφισαν τους ίδιους τους ασθενείς, κυρίως τους χρόνια πάσχοντες, κάνοντας πιο «ανθρώπινη» την παραμονή τους στο νοσοκομείο.

Οπως για παράδειγμα η ανακαίνιση του Ογκολογικού Τμήματος από τον ευεργέτη Χαράλαμπο Τσιμά, καθώς και η δημιουργία ξενώνα συνοδών ασθενών ή η δωρεά έντεκα μηχανημάτων τεχνητού νεφρού της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας από ανώνυμο δωρητή.

Συνολικά 17 φορές έχει «χτυπήσει» με δωρεές του ο ανώνυμος ευεργέτης στο Νοσοκομείο Βόλου προσφέροντας μικρότερα και μεγαλύτερα ποσά για την κάλυψη αναγκών σε εξοπλισμό διαφόρων μονάδων του Αχιλλοπουλείου.

Αλλες τέσσερις φορές με μεγάλα έργα που ανέλαβε εξ ολοκλήρου εμφανίστηκε στο πλευρό του νοσοκομείου ο Χαράλαμπος Τσιμάς, με στόχο του όπως πάγια αναφέρει να ανακουφίσει τον ανθρώπινο πόνο. Ποσό άνω των 130.000 ευρώ έχει προσφέρει και η τοπική γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ, ενώ ανώνυμες δωρεές συνολικού ύψους 300.000 ευρώ έχουν γίνει από ανώνυμη τεχνική εταιρεία, 17.500 ευρώ διατέθηκαν από την Εθνική Τράπεζα και επιπλέον 5.000 ευρώ από την Alpha Bank.

Οι δωρεές

Οπως καταγράφεται στον απολογισμό του Αχιλλοπουλείου, οι 28 δωρεές που έχουν γίνει τα τρία τελευταία χρόνια είναι οι εξής:

Από τον ευεργέτη Σ.Τ.τ.Δ. στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού 105.000 ευρώ (11 μηχανήματα τεχνητού νεφρού), στην Καρδιολογική Κλινική 65.000 ευρώ (σύγχρονος υπέρηχος καρδιολογικής χρήσης), στη Μονάδα Χημειοθεραπείας 9.000 ευρώ (ένας σύγχρονος θάλαμος νηματικής ροής), στην Καρδιολογική 6.500 ευρώ (εξοπλισμός ακτινοπροστασίας), στην ίδια κλινική 4.000 ευρώ (επεμβατικά εργαλεία καρδιολογικής χρήσης), ποσό 10.000 ευρώ για πέντε ηλεκτροκαρδιογράφους τελευταίας τεχνολογίας, στο Αναισθησιολογικό 10.500 ευρώ (δύο μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων με καπνογραφία), το εξωτερικό Καρδιολογικό Ιατρείο 7.500 ευρώ (ένας σταθμός ανάλυσης Holter), στο Οφθαλμολογικό 10.000 ευρώ (ένα σύγχρονο αυτόματο διαθλασίμετρο), στην Καρδιολογική 7.000 ευρώ (έναν απινιδωτή με εξωτερική βηματοδότηση και μόνιτορ για την αίθουσα βηματοδοτήσεων), στα Εξωτερικά Ιατρείας 16.000 ευρώ (ένα φορητό υπέρηχο ενδοκρινολογικής και ουρολογικής χρήσης), επίσης στα Εξωτερικά Ιατρεία 2.000 ευρώ (παιδιατρικό σπιρόμετρο), στην Αιμοδοσία 6.200 ευρώ (δύο αναδευτήρες- ζυγούς), επίσης στην Αιμοδοσία 14.500 ευρώ (ψυγείο αποθήκευσης/ συντήρησης ασκών αίματος) στη ΜΕΘ ποσό 8.000 ευρώ (δύο φορητά μόνιτορ και δύο μόνιτορ οξυμετρίας), στα Εξωτερικά Ιατρεία 1.500 ευρώ (οπτική ΩΡΛ), ενώ με το ποσό των 15.000 ευρώ ανακαίνισε τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας.

Από την πλευρά του ο Χαράλαμπος Τσιμάς ανέλαβε τη συνολική δαπάνη για τέσσερα μεγάλα έργα. Ανακαίνισε την πτέρυγα του Ογκολογικού Τμήματος, δημιούργησε Ξενώνα Συνοδών Ασθενών, εξόπλισε την Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική (οπτική ΩΡΛ) και αγόρασε πέντε κλίνες θεραπείες για τον εξοπλισμό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.

Από την ΕΒΟΛ διατέθηκε ποσό 2.500 ευρώ στην Καρδιολογική (εξοπλισμός ακτινοπροστασίας), 70.000 ευρώ για την αγορά πλήρως εξοπλισμένου ασθενοφόρου και 60.000 ευρώ για την αγορά σύγχρονου συστήματος λιθοτριψίας με laser στην Ουρολογική Κλινική.

Από την Εθνική διατέθηκαν 17.500 ευρώ για το Οδοντιατρείο στα Εξωτερικά Ιατρεία (μία σύγχρονη οδοντιατρική έδρα), από την Alpha Bank 5.000 ευρώ για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (δύο φορεία- εξεταστικές κλίνες τροχήλατα) και τέλος από ανώνυμη τεχνική εταιρεία προσφέρθηκαν 300.000 ευρώ στη ΜΕΘ για την αγορά πλήρους κεντρικού σταθμού παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων για οκτώ κλίνες και για την αντικατάσταση οκτώ κλινών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου