ΤΟΠΙΚΑ

«Πάγωσαν» οι παιδικές χαρές στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

πάγωσαν-οι-παιδικές-χαρές-στον-δήμο-398117

Μπήκαν οι περιφράξεις, αλλά απορρίφθηκαν και οι δύο ανάδοχοι – Προκηρύχθηκε νέος διαγωνισμός

Στη μέση έμειναν συνολικά εννέα παιδικές χαρές, που πρόκειται να κατασκευαστούν στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, μία σε κάθε χωριό, στο πλαίσιο χρηματοδοτούμενου προγράμματος για τη δημιουργία σύγχρονων, ασφαλών και πιστοποιημένων χώρων, που θα διασφαλίζουν ξέγνοιαστο παιχνίδι στους λιλιπούτειους δημότες.

Από τη δημοτική αρχή έγιναν οι περιφράξεις, ενώ όμως αναμένονταν ο εξοπλισμός, παιχνίδια, παγκάκια, καλαθάκια απορριμμάτων και φωτιστικά σώματα, ακυρώθηκε ο διαγωνισμός.

Στον διαγωνισμό προσφορές είχαν καταθέσεις δύο εταιρείες. Οταν όμως βγήκε το αποτέλεσμα έκαναν ενστάσεις η μία στην άλλη. Η επιτροπή ελέγχου απέρριψε και τις δύο εταιρείες, τη μία για ελλιπή δικαιολογητικά και την άλλη γιατί τα παιχνίδια που προσέφερε δεν ήταν βάσει προδιαγραφών. Ο διαγωνισμός ακυρώθηκε και πλέον προκηρύσσεται νέος.

Υπενθυμίζεται ότι στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου πρόκειται να κατασκευαστούν συνολικά εννέα παιδικές χαρές, στη Ζαγορά, στο Πουρί, στον Αγιο Δημήτριο, στο Ανήλιο, στη Μακρυράχη, στην Τσαγκαράδα, στο Ξουρίχτι, στο Μούρεσι και στον Αη – Γιάννη.

Κανονικά στο Νότιο Πήλιο

Στο Νότιο Πήλιο έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή των νέων παιδικών χαρών που έχουν ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Πράσινο Ταμείο. Αυτή τη στιγμή γίνονται εργασίες αποξήλωσης των παλιών οργάνων στη Μηλίνα. Νέες παιδικές χαρές θα γίνουν σε Μηλίνα, Νεοχώρι, δύο στο Τρίκερι, στο Προμύρι, στον Λαύκο, στα Καλά Νερά, στη Γατζέα. Η συνολική χρηματοδότηση είναι ύψους 200.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Νοτίου Πηλίου κατέθεσε αίτημα και έλαβε χρηματοδότηση και μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» ύψους 210.000 ευρώ για επιπλέον οκτώ παιδικές χαρές στην περιοχή.

Συνολικά 410.000 ευρώ θα επενδυθούν για παιδικές χαρές που περιλαμβάνουν εργασίες εξ αρχής, ξήλωμα όλων των παλιών παιχνιδιών, διαμορφώσεις, περιφράξεις, τοποθέτηση σύγχρονων και πιστοποιημένων παιχνιδιών, ειδικό δάπεδο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου