ΤΟΠΙΚΑ

Από Δευτέρα τα αποτελέσματα για το νερό στον Αγιο Βλάσιο

από-δευτέρα-τα-αποτελέσματα-για-το-νερ-399792

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι δεξαμενές υδροδότησης είναι «καθαρές» – Ερευνώνται όλες οι τοξικές παράμετροι

Την ερχόμενη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη αναμένεται να εκδοθούν τελικώς τα επίσημα αποτελέσματα των αναλύσεων δειγμάτων νερού και νεκρών ψαριών, που βρέθηκαν στο ρέμα του Αγίου Βλασίου, πιθανότατα από «ρίψη δηλητηριωδών ουσιών στο νερό», όπως είχε ανακοινώσει την προηγούμενη Παρασκευή η ΔΕΥΑΜΒ.

Εδώ και μία εβδομάδα κάτοικοι στις κοινότητες Αγίου Βλασίου, Ανω Λεχωνίων και Πλατανιδίων, μολονότι έχουν νερό στα σπίτια και στις επιχειρήσεις τους δεν το χρησιμοποιούν για ανθρώπινη κατανάλωση παρά μόνο για λάτρα. Κι αυτό γιατί για προληπτικούς λόγους η ΔΕΥΑΜΒ εξέδωσε ανακοίνωση απαγόρευσης χρήσης του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος όχι μόνο στο ρέμα όπου καταγράφτηκε το περιστατικό με τα εκατοντάδες νεκρά ψάρια, αλλά και στις δεξαμενές υδροδότησης.

Σημειώνεται ότι μετά το συμβάν κλιμάκιο της ΔΕΥΑΜΒ προχώρησε σε δειγματοληψίες τόσο από το νερό στο ρέμα, όσο και από τις δεξαμενές υδροδότησης, ενώ κλιμάκιο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας πήρε δείγματα ψαριών. Το σύνολο των δειγμάτων έχει αποσταλεί σε εξειδικευμένα εργαστήρια για αναλύσεις.

Προς το παρόν φαίνεται ότι πρόβλημα δεν εντοπίζεται στις δεξαμενές υδροδότησης, τίποτα όμως δεν ανακοινώνεται επισήμως μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος ως προς όλες τις τοξικές παραμέτρους.

Ολο αυτό το διάστημα η ΔΕΥΑΜΒ είναι σε «ανοιχτή γραμμή» με τη Διεύθυνση Υγείας για τον χειρισμό της κατάστασης, καθώς αν ευσταθεί η αρχική υποψία περί δηλητηριωδών ουσιών στο νερό θα πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα.

Τις δικές του ώρες αγωνίας περνά αναμένοντας τα αποτελέσματα και ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Πέστροφες», ο οποίος μάλιστα προχθές εντόπισε «ύποπτη» ανθρώπινη παρουσία στο ρέμα που θόλωσε ξανά και κάλεσε την Αστυνομία για να επιληφθεί της κατάστασης. Ολη αυτή την εβδομάδα το εστιατόριο παραμένει κλειστό μέχρι να διαπιστωθεί τι συνέβη και οδήγησε στην καταστροφή του ιχθυοτροφείου, που λειτουργούσε στην επιχείρηση και είναι αξίας χιλιάδων ευρώ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου