ΤΟΠΙΚΑ

Δίνει ραντεβού για το… περιβάλλον ο Αλέξανδρος Βελαλής

δίνει-ραντεβού-για-το-περιβάλλον-ο-α-400889

Δίνει ο Βολιώτης Αλέξανδρος Βελαλής για τον καθαρισμό των ακτών – Η πρωτοβουλία του να καθαρίσει την ακτή στα Πευκάκια βρίσκει συνοδοιπόρους

Ραντεβού στις 10 αύριο το πρωί στην παραλία των Πευκακίων, στην είσοδο του Μπούρτζι για τον καθαρισμό της ακτής από τα εκατοντάδες σκουπίδια, που την έχουν κατακλύσει, δίνει ο Βολιώτης Αλέξανδρος Βελαλής. Ο ίδιος το περασμένο Σαββατοκύριακο ξεκίνησε μόνος του προσπάθεια απαλλαγής του βυθού και της ακτής από λογής – λογής σκουπίδια και το παράδειγμά του φαίνεται να ευαισθητοποίησε εκατοντάδες πολίτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Τα πάντα ξεκίνησαν όταν το περασμένο Σάββατο ο κ. Βελαλής με την παρέα του πήγαν για μπάνιο στην ακτή των Πευκακίων. Βγαίνοντας από τη θάλασσα χτύπησε σε σπασμένο μπουκάλι, που ήταν «καρφωμένο» στον βυθό. Αυτό το μπουκάλι στάθηκε αφορμή για να ξεκινήσει από μόνος του εκστρατεία καθαρισμού της θάλασσας και την επομένη επεκτάθηκε και στην ακτή.

Την πρωτοβουλία του ανάρτησε στο Facebook και δέχθηκε εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης. Αρκετοί ήταν εκείνοι μάλιστα που έσπευσαν να δηλώσουν πρόθυμοι να συμβάλουν στον επόμενο καθαρισμό.

Μέσα από το Facebook διοργανώθηκε εκστρατεία για τον καθαρισμό των Πευκακίων και το ραντεβού δόθηκε για αύριο Σάββατο, στις 10 το πρωί, στην είσοδο του Μπούρτζι.

Περίπου δύο ώρες θα αφιερωθούν στον καθαρισμό της ακτής, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του κ. Βελαλή. «Πραγματικά δεν ξέρω πόσοι θα έρθουν τελικώς. Πολλοί είναι πάντως εκείνοι που έχουν ανταποκριθεί. Αν είμαστε όντως τόσο πολλοί, θα χωριστούμε σε ομάδες και θα επεκταθούμε και σε άλλες ακτές στα Πευκάκια και τις Αλυκές για να τις καθαρίσουμε από σκουπίδια», ανέφερε ο ίδιος. «Πραγματικά δεν περίμενα μία ανάρτηση να πάρει τέτοια τροπή και να αποκτήσει τόση δημοσιότητα», ομολογεί ο ίδιος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Στο πλευρό του θα έχει, μετά από επαφή με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Καθαριότητας Βόλου Γιώργο Πράττο, και την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βόλου, που θα προσφέρει στους εθελοντές δωρεάν γάντια και σακούλες, ενώ θα αναλάβει τη μεταφορά των υλικών, που θα συγκεντρωθούν, στην ανακύκλωση.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου