ΤΟΠΙΚΑ

Σε δική του στέγη το τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρολόγων του Π.Θ.

σε-δική-του-στέγη-το-τμήμα-μηχανικών-ηλ-401011

Εως τέλος του έτους θα έχει γίνει η εγκατάσταση – Συνεχίζεται η αναζήτηση χώρων για τα δύο νέα τμήματα του Βόλου

Εως τέλος του έτους αναμένεται να γίνει η εγκατάσταση στο νέο κτίριο στην περιοχή στον Πεδίο του Αρεως του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το σύγχρονο κτίριο που αναμένεται να καλύψει πλήρως τις ανάγκες της λειτουργίας του τμήματος είναι έτοιμο σύμφωνα με τον αντιπρύτανη Χαράλαμπο Μπιλλίνη και ήδη έχει βγει διαγωνισμός για τον εξοπλισμό του με οπτικοακουστικά μέσα.

Με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς οι φοιτητές θα εξακολουθούν να παρακολουθούν μαθήματα στην πολυκατοικία «Ηλίου Μέλαθρον» απέναντι από τον Αγιο Νικόλαο, έως τέλος Δεκεμβρίου όμως αναμένεται να μετακομίσουν στη δική τους στέγη που θα συμβάλλει στην πλήρη ανάπτυξη του τμήματος σε όλα τα επίπεδα.

Μάλιστα μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των ηλεκτρολόγων θα δημιουργηθεί ένα κάμπους στην περιοχή με τα τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής.

Στο μεταξύ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας βρίσκεται σε αναζήτηση χώρων για τη στέγαση των δύο νέων τμημάτων που θα λειτουργήσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται μειοδοτικός διαγωνισμός για την εξεύρεση χώρου 850 τ.μ. τουλάχιστον για να καλυφθούν οι ανάγκες σε στέγη για τα νέα τμήματα «Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών» και «Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών» για τα οποία έχει ήδη καταρτιστεί το πρόγραμμα σπουδών, έχουν στελεχωθεί με διδακτικό προσωπικό και από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους πρώτους φοιτητές τους.

Ηδη ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν καταθέσει προσφορές και έχουν εντοπιστεί τα πρώτα υποψήφια ακίνητα για τη στέγαση των φοιτητών. Ο διαγωνισμός εκπνέει στις 2 Σεπτεμβρίου και το «στοίχημα» είναι να βρεθεί ο καλύτερος χώρος που θα υποδεχθεί από τα πρώτα κιόλας μαθήματα τους πρώτους φοιτητές των νέων τμημάτων. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει η εναλλακτική της στέγασής τους στο κεντρικό κτίριο Παπαστράτου. Για τα υπόλοιπα 15 νέα τμήματα στις άλλες πόλεις δεν υφίσταται ζήτημα εξεύρεσης χώρου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου