ΤΟΠΙΚΑ

Κλειστές οι ξακουστές «Πέστροφες» στον Αγιο Βλάσιο

κλειστές-οι-ξακουστές-πέστροφες-στ-403545

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων ΔΕΥΑΜΒ, Διεύθυνση Κτηνιατρικής και ιδιοκτήτης του εστιατορίου – Εικάζεται ότι έριξαν δηλητήριο στο ρέμα

Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα χθες το ξακουστό εστιατόριο στον Αγιο Βλάσιο Πηλίου «Πέστροφες» παρέμενε κλειστό στον απόηχο της μεγάλης καταστροφής, που συντελέστηκε την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, οπότε και εκατοντάδες πέστροφες θανατώθηκαν όταν, όπως εικάζεται, επιτήδειος έριξε δηλητήριο στο νερό του ρέματος.

Το εστιατόριο, στο οποίο έχουν γίνει δεκάδες αφιερώματα, καθώς διαθέτει ιχθυοτροφείο με πέστροφες, δεν λειτουργεί με απόφαση του ιδιοκτήτη του και μέχρι να διαπιστωθεί τι συνέβη και εκατοντάδες ψάρια αφανίστηκαν. Οπως είναι γνωστό, το ιχθυοτροφείο «τροφοδοτείται» με νερό από ρέμα του Αγίου Βλασίου, στο οποίο εκτιμάται ότι έπεσε δηλητήριο με αποτέλεσμα να πεθάνουν όλα τα ψάρια.

Ο υπεύθυνος λειτουργίας του εστιατορίου μιλά για ζημιές χιλιάδων ευρώ. «Πρόκειται για ζημιά από 50.000 έως 100.000 ευρώ. Εχουν πεθάνει ακόμη και οι γεννήτορες. Περιμένουμε τα αποτελέσματα για να κινηθούμε αναλόγως», ανέφερε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ηδη από την περασμένη Παρασκευή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας προχώρησε σε δειγματοληψίες ψαριών και τα έστειλε προς εξέταση σε εξειδικευμένο εργαστήριο για να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου.

Ομως και η ΔΕΥΑΜΒ, που κλήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου, προχώρησε σε δειγματοληψίες νερού τόσο από το ρέμα για να διαπιστωθεί αν όντως υπάρχει τοξικότητα στο νερό, όσο και, προληπτικά, από τις δεξαμενές ύδρευσης. Επίσης έχει αποστείλει τα δείγματα προς εξέταση σε εξειδικευμένο εργαστήριο. Τα αποτελέσματα μπορεί να βγουν ακόμη και σήμερα και να ρίξουν φως στο τι συνέβη και εκατοντάδες ψάρια βρέθηκαν νεκρά.

Μέχρι τότε πάντως ισχύουν οι απαγορεύσεις στη χρήση νερού που έχει επιβάλει η ΔΕΥΑΜΒ. Η απαγόρευση χρήσης νερού ισχύει για τις περιοχές των Ανω Λεχωνίων, του Αγίου Βλασίου, των Πλατανιδίων και για τις κοινόχρηστες βρύσες στο Μαλάκι. Απαγόρευση ισχύει και για το νερό του ρέματος, μέσω του οποίου ποτίζονται ζώα και αρδεύονται καλλιέργειες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου