ΤΟΠΙΚΑ

Ιδιώτης για τις ταφές – εκταφές στα κοιμητήρια του Δήμου Βόλου

ιδιώτης-για-τις-ταφές-εκταφές-στα-κοι-403569

Η Διεύθυνση Κοιμητηρίων διαθέτει μόλις τρεις υπαλλήλους, από τους οποίους οι δύο συνταξιοδοτούνται σύντομα – Για την εργολαβία θα γίνει διαγωνισμός

Με μόλις έναν υπάλληλο για τις ταφές και εκταφές στον Κούκο, αλλά και στα περιφερειακά κοιμητήρια του Δήμου Βόλου απομένει σε σύντομο χρονικό διάστημα η Διεύθυνση Κοιμητηρίων. Από τους τρεις υπαλλήλους, που είναι επιφορτισμένοι με το έργο των ταφών και εκταφών, οι δύο πρόκειται να βγουν το επόμενο διάστημα στη σύνταξη με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κάλυψη αναγκών.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Βόλου εγκρίθηκε η διενέργεια διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου, που θα αναλάβει τις ταφές – εκταφές όχι μόνο στο κοιμητήριο Κούκος, αλλά και στα περιφερειακά κοιμητήρια των δημοτικών ενοτήτων Αγριάς, Αισωνίας, Αρτέμιδας, Ιωλκού, Ν. Αγχιάλου, Πορταριάς και της τοπικής κοινότητας Μακρινίτσας.

Σύμφωνα με την εισήγηση της υπηρεσίας οι εργασίες «κρίνονται κατεπείγουσες και άκρως απαραίτητες για τη σωστή, αποτελεσματική και εύρυθμη λειτουργία – λειτουργικότητα των κοιμητηρίων της Διεύθυνσης Κοιμητηρίων και των περιφερειακών κοιμητηρίων των δημοτικών ενοτήτων, καθώς και για τις συνθήκες καλής υγιεινής κατάστασης του περιβάλλοντος εσωτερικού και εξωτερικού χώρου των τάφων.

Η ανάγκη προκύπτει από την έλλειψη προσωπικού. Συγκεκριμένα το υφιστάμενο μόνιμο προσωπικό, που διαθέτει η υπηρεσία, είναι τρεις με ειδικότητα ΥΕ ταφών – εκταφών, από τους οποίους οι δύο συνταξιοδοτούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η διεκπεραίωση των αυξημένων υποχρεώσεων δεν μπορεί να καλύπτεται από το μόνιμο προσωπικό και συνήθως υποβοηθείται από συμβασιούχο προσωπικό (οκτάμηνα). Δεν προβλέπεται στο άμεσο μέλλον η πρόσληψη προσωπικού στην υπηρεσία μας».

Επιπλέον από το 2017 έχει τροποποιηθεί ο κανονισμός λειτουργίας των κοιμητηρίων, τα οποία πλέον λειτουργούν και τις Κυριακές, αλλά και τις περισσότερες αργίες του έτους, με εξαίρεση το Πάσχα, τον Δεκαπενταύγουστο και τα Χριστούγεννα.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στις 58.999,20 ευρώ και θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου για το έτος 2019 – 2020. Για το έτος 2019 θα διατεθεί το ποσό των 39.000 ευρώ και για το 2020 το υπόλοιπο ποσό των 19.999,20 ευρώ.

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε το πρακτικό αποσφράγισης δικαιολογητικών συμμετοχής και της τεχνικής προσφοράς του ανοιχτού διεθνή ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών ανεξάρτητου συμβούλου υποστήριξης του Δήμου στις υπηρεσίες ενεργειακής αναβάθμισης – αυτοματοποίησης συστημάτων ηλεκτροφωτισμού κοινόχρηστων χώρων με εξοικονόμηση ενέργειας στον Δήμο Βόλου. Στην επόμενη φάση του διαγωνισμού περνά η εταιρεία «Ενωση Οικονομικών Φορέων ΣΑΛΦΩ και Συνεργάτες Α.Ρ.- ZERO ΑΕΕΥ – ATTITUDE ΕΠΕ».

Τέλος, εγκρίθηκε και το πρακτικό αποσφράγισης δικαιολογητικών συμμετοχής και τεχνικών προσφορών του ανοιχτού δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού για προμήθεια με τοποθέτηση χριστουγεννιάτικου διάκοσμου για τις ανάγκες στολισμού της πόλης, ενδεικτικού συνολικού προϋπολογισμού δαπάνης 148.800,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%. Στην επόμενη φάση του διαγωνισμού περνούν οι εταιρείες ΤΣΑΓΑΝΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ – ΣΕΣΙΛΙΑ «SEASON DECORATIONS» και ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου