ΤΟΠΙΚΑ

Δικογραφία για τις διακοπές -θρίλερ 10χρονου στη Μηλίνα

δικογραφία-για-τις-διακοπές-θρίλερ-10χρ-405317

Ο 10χρονος δεν είναι το μοναδικό θύμα – Πριν από δύο χρόνια ολόκληρη κολόνα καταπλάκωσε λουόμενο

Συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου η προανάκριση για το περιστατικό με τον 10χρονο στη Μηλίνα, που υπέστη ηλεκτροπληξία όταν άγγιξε γυμνά καλώδια φωτισμού. Αστυνομικοί λαμβάνουν ανωμοτί καταθέσεις από τον δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο στο πλαίσιο της διερεύνησης του αδικήματος της πρόκλησης σωματικής βλάβης από αμέλεια με παράλειψη.

Το περιστατικό με τον 10χρονο από τη Ρουμανία, που κάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές μαζί με την οικογένειά του στο Πήλιο και ο οποίος την περασμένη Παρασκευή το βράδυ υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνά καλώδια δεν είναι το μοναδικό στην παραλιακή της Μηλίνας. Πριν από δύο χρόνια λουόμενος καταπλακώθηκε από ολόκληρο στύλο φωτισμού. Μάλιστα, η μήνυση που κατέθεσε εναντίον της δημοτικής αρχής επρόκειτο να εκδικαστεί τον περασμένο Ιούνιο…

Ο 10χρονος σώθηκε από θαύμα, όταν έπιασε κατά λάθος γυμνά καλώδια από στύλο φωτισμού στην προβλήτα της Μηλίνας και υπέστη ηλεκτροπληξία. Το περιστατικό κατέγραψε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί προανάκριση, ενώ έχει ενημερώσει τον Δήμο Νοτίου Πηλίου για τη διακοπή παροχής ρεύματος στον συγκεκριμένο στύλο φωτισμού, «τη συντήρηση του υπάρχοντος δικτύου ηλεκτρικού φωτισμού, καθώς και για τη λήψη γενικότερων μέτρων ασφάλειας στην περιοχή».

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ κατέγραψε την αγανάκτηση επαγγελματιών του παραλιακού μετώπου για την αδιαφορία της δημοτικής αρχής, η οποία έχει ενημερωθεί πριν από ένα χρόνο για τα γυμνά καλώδια κατά μήκος της παραλιακής της Μηλίνας, αλλά δεν έχει αναληφθεί η παραμικρή μέριμνα.

Ο 10χρονος παραλίγο θύμα δεν αποτελεί το μοναδικό περιστατικό, που έχει καταγραφεί στην παραλιακή της Μηλίνας και λίγο έλειψε να κοστίσει σε ανθρώπινη ζωή.

Στις 14 Ιουλίου 2017 ένας ακόμη άνθρωπος κινδύνευσε, όταν καταπλακώθηκε από ολόκληρο στύλο φωτισμού. Τότε ο άτυχος άντρας έβγαινε από τη θάλασσα. Πηγαίνοντας στην ακτή για να πάρει την πετσέτα του καταπλακώθηκε από τον στύλο, που όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια ήταν σάπιος στη βάση του.

Ο άντρας χτύπησε στο κεφάλι, στη μέση και στο πόδι και νοσηλεύτηκε επί τέσσερις ημέρες στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ ακόμη και σήμερα αντιμετωπίζει προβλήματα με την υγεία του.

Ο συγκεκριμένος έχει καταθέσει μέσω του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Σπύρου Δεσύλλα μήνυση και αγωγή εναντίον του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Μάλιστα η μήνυση επρόκειτο να εκδικαστεί στις 28 Ιουνίου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ωστόσο ζήτησε και πήρε αναβολή. Η υπόθεση θα εκδικαστεί τον Μάιο του 2020.

Τότε ο Δήμος είχε αναγκαστεί μετά τη σε βάρος του δίωξη που άσκησε η Εισαγγελία να ξηλώσει όλες τις σάπιες κολόνες.

Δύο χρόνια επαγγελματίες της Μηλίνας καταγγέλλουν ότι από τότε και μέχρι το ατυχές περιστατικό με τον 10χρονο δεν έχει γίνει καμία εργασία στην παραλιακή.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου