ΤΟΠΙΚΑ

Απειλούν με μηνύσεις και αγωγές οι γονείς του 10χρονου που υπέστη ηλεκτροπληξία

απειλούν-με-μηνύσεις-και-αγωγές-οι-γον-407221

Αναφορά στην Εισαγγελία Βόλου για την «καμένη γη» που παραλαμβάνει θα καταθέσει η νέα δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου

Με μηνύσεις και αγωγές απειλούν οι γονείς του 10χρονου αγοριού, που υπέστη ηλεκτροπληξία προχθές Παρασκευή το βράδυ στην παραλία της Μηλίνας, όπου έπαιζε μαζί με φίλους του. Το αγοράκι τινάχθηκε από το ρεύμα όταν άγγιξε με τα χέρια του κατά λάθος γυμνά καλώδια που ήταν εκτεθειμένα στη βάση της κολόνας του δημοτικού φωτισμού και έως και χθες το απόγευμα νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο του Βόλου. Ειδικά ο πατέρας του παιδιού, τουρίστας από τη Ρουμανία, για τον οποίο οι διακοπές με την οικογένειά του λίγο έλειψε να εξελιχθούν σε τραγωδία «απειλεί θεούς και δαίμονες». Ομως και η νέα δημοτική αρχή θα προσφύγει στην Εισαγγελία Βόλου για την «καμένη γη» που παραλαμβάνει σε λίγες ημέρες.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οπως είναι γνωστό το παιδάκι, που έκανε διακοπές με την οικογένειά του, έπαιζε προχθές Παρασκευή το βράδυ στην προβλήτα της Μηλίνας μαζί με άλλα παιδιά. Ηταν περίπου στις 10 το βράδυ όταν έγινε το κακό. Ακούμπησε με τα χεράκια του γυμνά καλώδια που εξείχαν από τη βάση του σώματος δημοτικού φωτισμού και υπέστη ηλεκτροπληξία. Οι φωνές του σήμαναν συναγερμό σε όσους κάθονταν στις γύρω ταβέρνες. Το παιδάκι πεσμένο στο έδαφος δεχόταν πρώτες βοήθειες από γιατρό που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο, μέχρι να παραληφθεί από ασθενοφόρο για να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Βόλου.

Η οικογένεια από τη Ρουμανία λίγο έλειψε να βιώσει τραγωδία. Το παιδί είναι καλά στην υγεία του αν και νοσηλευόταν έως χθες το απόγευμα, όμως οι γονείς του έχουν ήδη ενημερώσει τον δικηγόρο τους και προτίθενται να κινηθούν με μηνύσεις και αγωγές εναντίον του Δήμου Νοτίου Πηλίου για το περιστατικό, που θα μπορούσε να έχει στοιχίσει τη ζωή στον 10χρονο.

Το συμβάν ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης για επαγγελματίες της Μηλίνας, που όπως καταγγέλλουν βιώνουν την απόλυτη εγκατάλειψη από τη δημοτική αρχή. «Σε όλο το μήκος της παραλίας υπάρχουν εκτεθειμένα γυμνά καλώδια. Εχουμε ενημερώσει τη δημοτική αρχή εδώ και ένα χρόνο για τον κίνδυνο και δεν έχει γίνει το παραμικρό», ανέφερε επαγγελματίας της περιοχής και εκλεγμένος με τον νέο δήμαρχο Μιχ. Μιτζικό, ο Κώστας Γκουτζίνης.

Ηταν ο ίδιος και ένας ακόμη επαγγελματίας που μετά το συμβάν έδεσαν γύρω από το στύλο καρέκλες, έβαλαν κόκκινη κορδέλα και πήραν τον νόμο στα χέρια τους αποσυνδέοντας το σώμα από το δίκτυο της ΔΕΗ.

«Ποιο συνεργείο; Πλάκα μου κάνεις;»

Το τραγικό είναι ότι έως και χθες το μεσημέρι στον απόηχο του συμβάντος δεν εμφανίστηκε συνεργείο στην περιοχή για να επιλύσει το πρόβλημα. «Πλάκα μου κάνεις; Ποιο συνεργείο; Ακούς συνεργείο. Εδώ δεν είχαν καν την ευαισθησία να έρθουν προχθές το βράδυ να δουν τι συμβαίνει», η αντίδραση του κ. Γκουτζίνη όταν ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ αν υπήρξε παρέμβαση έστω και μετά το περιστατικό.

Αλλωστε όπως ανέφερε ο ίδιος το πρόβλημα υφίσταται εδώ και έναν χρόνο και θα μπορούσε να επιλυθεί πριν γίνει το ατύχημα.

Ο πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος με τη νέα δημοτική αρχή Δημήτρης Παρρησιάδης θυμήθηκε περιστατικό πριν από δύο χρόνια και πάλι στη Μηλίνα όταν ολόκληρη μεταλλική κολόνα έπεσε πάνω σε τουρίστα τραυματίζοντάς τον.

«Το παιδάκι θα μπορούσε να είχε μείνει στον τόπο. Κανένας υπεύθυνος δεν απαντούσε καν στα τηλέφωνα.

Είναι υποτιμητικό αυτό που συμβαίνει στην περιοχή μας. Πρόκειται για μεγάλη δυσφήμηση του τόπου μας. Ευτυχώς που αποφεύχθηκαν τα χειρότερα», σημείωσε ο κ. Παρρησιάδης μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Προσφυγή στην Εισαγγελία

Σύμφωνα με τον κ. Παρρησιάδη, η νέα δημοτική αρχή ετοιμάζεται επίσης να προσφύγει από την ερχόμενη εβδομάδα στην Εισαγγελία Βόλου εναντίον της σημερινής δημοτικής αρχής που παραδίδει σε λίγες ημέρες. «Παραλαμβάνουμε καμένη γη. Ολα είναι στον αυτόματο πιλότο. Δεν λειτουργεί τίποτα. Υποδομές και οχήματα ασυντήρητα, υπηρεσίες δεν λειτουργούν, καθαριότητα πλημμελής. Δεν έχουν ασχοληθεί και δεν ασχολούνται με τίποτα. Ο Δήμος είναι υπό διάλυση», έλεγε ο κ. Παρρησιάδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου